Nieuwe NL-Alert-app helpt mensen in het grensgebied

Er is nu een app om een NL-Alert te ontvangen. De app is speciaal gemaakt voor mensen die dicht bij de grens wonen of werken. Ook mensen die slechthorend of doof zijn en mensen die slechtziend of blind zijn kunnen met de app beter NL-Alerts ontvangen. Waarom is de nieuwe NL-Alert-app handig voor deze groepen?

Waarom is de NL-Alert-app handig voor mensen bij de grens?

Als je in een grensgebied bent, kan het zijn dat je mobiele telefoon verbonden is met bijvoorbeeld een Belgische zendmast. Als er dan bij jou in de buurt een noodsituatie is, ontvang je geen NL-Alert. Met de NL-Alert-app kun je de melding wel ontvangen als je met internet of wifi verbonden bent. Daarom raadt de overheid aan de NL-Alert-app te downloaden als je vaak in een grensgebied bent. 

Waarom is de NL-Alert-app handig voor mensen die slechtziend of blind zijn?

Als je slechter ziet of blind bent, moet een NL-Alert ook duidelijk zijn. De app heeft functies die hierbij helpen. De app werkt bijvoorbeeld goed met het laten voorlezen van tekst op je mobiele telefoon. Als je slechtziend bent, kan je inzoomen in de app en het contrast verhogen. Ook kun je kiezen uit verschillende weergaves, waaronder donkere modus. 

Waarom is de NL-Alert-app handig voor mensen die slechthorend of doof zijn?

Ook als je slechter hoort of doof bent, moet een NL-Alert duidelijk zijn. De app heeft functies die hierbij helpen. Je kunt bijvoorbeeld op een kaart zien voor welke locatie een NL-Alert is. Ook ondersteunt de app meldingen met lichtflitsen via je mobiele telefoon. Op deze manier wordt het duidelijker dat je een NL-Alert ontvangt. 

Zeeland Veilig-app

Inwoners krijgen een NL-Alert op hun mobiele telefoon als er in hun buurt een incidenten is met grote kans op schade voor de gezondheid en veiligheid. Dit komt in Zeeland enkele keren per jaar voor. 

Voor minder grote incidenten is de Zeeland Veilig-app. Deze is voor situaties waarbij je snel wil weten wat er aan de hand is en wat je kan doen om jezelf en mensen in je omgeving in veiligheid te brengen. Dit komt in Zeeland enkele keren per week voor. 

De Zeeland Veilig-app sluit aan op de informatie die op de website www.zeelandveilig.nl staat. Ook deze app werkt met pushmeldingen. Je kunt zelf de locatie instellen waarvoor je eventuele meldingen wilt ontvangen. 

De NL-Alert-app en de Zeeland Veilig-app zijn gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store.

Handige links