Nieuwsberichten

 • Raadsspreekuur dinsdag 28 mei

  Aanstaande dinsdag 28 mei vindt er een raadsspreekuur plaats van 19.00 uur - 20.00 uur in het gemeentehuis in Oostburg. Tijdens dit spreekuur kunt u op een informele manier in gesprek gaan met raadsleden.

 • Inspiratiebijeenkomst Gezinsaanpak Geletterdheid

  Kom jij, als professional, in contact met gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar? Dan zijn wij op zoek naar jou! Dinsdag 28 mei organiseren we een inspiratiebijeenkomst in de Grote Kerk in Groede.

 • 20 mei dicht in verband met Pinksteren

  17 mei 2024

  Het Klanten Contact Centrum (KCC) is op maandag 20 mei gesloten in verband met Pinksteren.

 • Wat vind je van onze dienstverlening? Vul de enquête in!

  Wat vind jij belangrijk aan onze dienstverlening als gemeente? Wat gaat goed en wat vind je dat wij als gemeente kunnen verbeteren. We zijn benieuwd! Geef je mening en vul de enquête in vóór 29 mei aanstaande!

 • Agenda Openbare vergadering Gemeentelijke Adviescommissie Omgevingskwaliteit woensdag 15 mei 2024

  pdf, 115kB

  Op woensdag 15 mei 2024 vindt om 8.00 uur de openbare vergadering van de Gemeentelijke Adviescommissie Omgevingskwaliteit (voorheen Commissie Ruimtelijke Kwaliteit) plaats. De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit is een openbare vergadering. Wij willen u er echter op wijzen dat de bouwplannen die wij in vooroverleg bespreken niet openbaar zijn en zonder de aanwezigheid van eventuele bezoekers worden behandeld.

 • Nieuwe openstelling LEADER: van 2 april 2024 t/m 1 april 2025

  Sinds kort kunt u een subsidieaanvraag indienen voor initiatieven die de leefbaarheid in Zeeland vergroten. Er is ruim 4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor deze initiatieven. LEADER is een onderdeel van het Europese programma voor plattelandsontwikkeling.

 • Lintjesregen 2024

  Burgemeester Marga Vermue bezocht op vrijdag 26 april vier gedecoreerden. Zij ontvingen op deze dag een Koninklijke Onderscheiding. Allen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Van 1 mei tot 1 september zomer-openingstijden KCC

  Het KCC (Klanten Contact Centrum) is in deze periode open én telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 8:30 uur tot 16:30 uur en op vrijdag van 8:30 uur tot 12:00 uur.

 • Besluitvormende raadsvergadering 16 mei 2024

  De burgemeester van Sluis maakt bekend dat er een Besluitvormende Raadsvergadering gepland is op donderdag 16 mei 2024 om 19.30 uur in de raadzaal van het Belfort te Sluis.

 • Informatieve raadsbijeenkomst 14 mei 2024

  De burgemeester van Sluis maakt bekend dat er een Informatieve raadsbijeenkomst is op dinsdag 14 mei 2024 om 19.30 uur in de raadzaal van het Belfort te Sluis.

 • 9 en 10 mei dicht in verband met Hemelvaart

  Het Klanten Contact Centrum (KCC) is op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten in verband met Hemelvaart.

 • Raadscommissie Samenleving/Middelen - dinsdag 7 mei 2024

  De burgemeester van Sluis maakt bekend dat er een vergadering van de Raadscommissie Samenleving/Middelen plaatsvindt op dinsdag 7 mei 2024 om 19.30 uur in de raadzaal van het Belfort te Sluis.

 • Week van de Jonge Mantelzorger

  Kun je je nog wel goed genoeg concentreren op school als je zusje in het ziekenhuis ligt? Of moet je soms afspraken met vrienden afzeggen omdat je moeder niet alleen thuis kan zijn? Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Dat is veel meer dan de meeste mensen denken.

 • Dichter bij het recht door samenwerking met SRV

  Sluis werkt samen met 5 andere Zeeuwse gemeenten om de toegang tot rechtsbescherming voor haar inwoners te verbeteren. Samen Recht Vinden (SRV) is er voor alle Zeeuwse inwoners. Heeft u een (dreigend) conflict met een instantie, een leverancier of anderszins? Kom eens langs om uw zaak te bespreken. SRV doet aan hoor en wederhoor en waar gewenst ook aan bemiddeling. Dat doen ze onafhankelijk en onpartijdig en voor inwoners van Zeeland zijn er geen kosten aan verbonden.

 • Agenda Openbare vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit - 1 mei 2024

  pdf, 23kB

  Op woensdag 1 mei 2024 vindt om 8.30 uur de openbare vergadering van de Gemeentelijke Adviescommissie (voorheen Commissie Ruimtelijke Kwaliteit) plaats. De Commissie is een openbare vergadering. Wij willen u er echter op wijzen dat de bouwplannen die wij in vooroverleg bespreken niet openbaar zijn en zonder de aanwezigheid van eventuele bezoekers worden behandeld.

 • Ontdek alles over de Europese verkiezingen tijdens 'Vraag het aan Ursula'

  Op 6 juni 2024 vinden de Europese verkiezingen plaats. Dan mogen veel jongeren voor het eerst naar de stembus, maar waarom zouden ze dit doen? Om jongeren tussen de 16 en 25 jaar uit de grensregio’s te informeren, te enthousiasmeren en (vooral) te Europeaniseren, organiseren OnbegrensdZeeuwsVlaanderen en gemeente Terneuzen in samenwerking met Vlaamse partners het evenement ‘Vraag het aan Ursula’.

 • Europese verkiezingen

  Over ongeveer anderhalve maand is het zover: we mogen weer stemmen! Deze keer voor de Europese verkiezingen. Maar wat houdt dat precies in? Tijdens de Europese verkiezingen kiezen de burgers van de landen van de Europese Unie hun vertegenwoordigers als leden van het Europees Parlement (EP-leden).

 • West Zeeuws-Vlamingen opgelet: deze recreatiebedrijven verwelkomen u graag!

  Op zaterdag 25 mei a.s. openen tien recreatiebedrijven in Cadzand, Groede, Nieuwvliet-Bad, Retranchement en Sint Kruis hun deuren voor de inwoners van de gemeente Sluis. Net als alle andere bezoekers van onze regio, wordt u gastvrij onthaald.

 • Stenen Beerwandeling te Sluis met bezoek aan onderaardse kelders vestingwerken

  De Stenen Beer in Sluis is een monumentale ruïne uit de 15de eeuw, die bestaat uit de voormalige restanten van de Westpoort. De poort heeft een belangrijke rol gespeeld bij belegeringen van Sluis. Onder de ruïne bevinden zich drie imposante overwelfde kelders, die met elkaar verbonden zijn door middel van doorgangen en een traptoren. Ze dienden als kazemat ter verdediging van de vestingwerken, als verblijfplaats voor soldaten en voor opslag van wapens, munitie en proviand.

 • Topprestatie Gezonde Sportkantine voor Voetbalvereniging SV Oostburg

  Goed nieuws! S.V. Oostburg heeft de Topprestatie Gezonde Sportkantine ontvangen! Op het sportcomplex wordt gezonde voeding en verantwoord alcoholgebruik gestimuleerd. Het is een plek waar iedereen een bewuste keuze kan maken, dankzij de inzet van JOGG Teamfit en de gemeente Sluis. SV Oostburg wil een positief signaal uitstralen en zorgen voor een gezonde omgeving voor jong en oud. Dit draagt bij aan een gezondere toekomst, waarin sporten en gezonde keuzes hand in hand gaan!

 • Nationale Herdenkingsdag (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei)

  Op 4 mei staan we in Nederland stil bij de slachtoffers - militairen en burgers - van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Om 20.00 uur is het daarom in heel Nederland twee minuten stil. Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland in 1945 en dat we sindsdien in vrijheid leven. Ook staan we die dag stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.

 • Glasvezel in de regio

  In de gemeente Sluis wordt in verschillende kernen glasvezel aangelegd. Dit kan voor ongemak zorgen in uw straat of buurt. We begrijpen dat het niet altijd even duidelijk is wie nu waar verantwoordelijk voor is.

 • Aansluiting wind van zee

  Het Programma VAWOZ onderzoekt hoe en waar we tussen 2031 en 2040 elektriciteit en waterstof vanuit de windenergiegebieden aan land kunnen brengen en kunnen aansluiten op het hoogspanningsnet. Daarnaast onderzoekt Programma VAWOZ ook mogelijke locaties voor elektrolysers*.

 • Open Monumentendag 2024: is uw monument geopend?

  In het weekend van 14 en 15 september 2024 is het weer zo ver! Monumenten stellen dan hun deuren open voor publiek tijdens Open Monumentendag. Dit weekend trekt jaarlijks meer dan één miljoen geïnteresseerden naar monumenten door het hele land. Ook in Zeeuws-Vlaanderen valt genoeg te zien en te beleven. De gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen brengen gezamenlijk een brochure uit om alle deelnemende monumenten onder de aandacht te brengen van bewoners en bezoekers. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen óf om uw monument aan te melden!

 • Betaald parkeren aan de kust

  Brengt u wel eens een bezoek aan onze kust? Vanaf vrijdag 15 maart 2024 gaat het betaald parkeren aan de kust weer in. Dit geldt op de gemeentelijke parkeerterreinen tussen 11.00 en 18.00 uur. U betaalt 2 euro per uur met een maximum van 7,50 euro per dag.

 • Inventarisatie graven begraafplaats Retranchement

  In september 2020 heeft de raad de visie voor de begraafplaatsen vastgesteld.

 • Verkiezing Europees Parlement - Registratie kiezers die onderdaan zijn van een andere lidstaat van de Europese Unie

  De burgemeester van Sluis maakt bekend, dat niet-Nederlanders die onderdaan zijn van een lidstaat van de Europese Unie en als ingezetene zijn ingeschreven bij deze gemeente, zich kunnen laten registreren als kiezer voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement.

 • Oldstars Football

  Heb je vroeger gevoetbald en kriebelt het om weer eens tegen een bal te trappen? Wil je samen met je voetbalmaten weer op het veld staan? Of heb je geen ervaring, maar wil je wel lekker actief bezig zijn? Doe dan mee met Oldstars Football!

 • Mantelzorgersactiviteit: Rondleiding bij Struisvogelboerderij Monnikenwerve

  Mantelzorgers zijn van harte uitgenodigd voor een rondleiding bij Struisvogelboerderij Monnikenwerve. Struisvogelboerderij Monnikenwerve werd dit jaar door ANWB en haar leden uitgekozen tot het leukste uitje van Zeeland 2024! Komt u ook?

 • Hulp bij energie

  De stijgende energieprijzen maken veel producten en diensten duurder. Bijvoorbeeld boodschappen, openbaar vervoer en energie. Maakt u zich zorgen over uw energierekening? Of heeft u meer moeite om rond te komen? Er zijn verschillende regelingen waar u mogelijk gebruik van kunt maken. We zetten kort een aantal regelingen op een rijtje.

 • Oekraïne

  Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne heeft gemeente Sluis een speciale webpagina geopend. Hierop vindt u algemene informatie en antwoorden op veel gestelde vragen uit de gemeente.

 • Overig nieuws