• Schuldhulpmaatje: hulp bij geldzorgen

Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Dan kunt u vanaf nu ook terecht bij een Schuldhulpmaatje in onze gemeente. Op maandag 25 april 2022 ondertekenden de gemeente Sluis en de Stichting Schuldhulpmaatje Sluis een samenwerkingsovereenkomst.

• Maandag 30 mei begint de Week Zonder Afval!

Hoe wordt jouw afvalberg kleiner? Koop bijvoorbeeld vaker tweedehands, print slimmer, geef je kleding een tweede leven, kies voor herbruikbare verpakkingen of repareer kapotte spullen.

• Uitnodiging afscheidsreceptie de heer Peter Ploegaert, mevrouw Marianne Poissonnier en mevrouw Rian de Feijter

Peter Ploegaert, Marianne Poissonnier en Rian de Feijter nemen afscheid als wethouder van de gemeente Sluis. Op donderdag 19 mei 2022 vindt van 19.30 tot 22.00 uur de afscheidsreceptie plaats in het Belfort van Sluis. Op deze manier bedanken wij hen voor hun inzet voor de gemeente Sluis en de betrokkenheid bij de inwoners. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

• Koninklijke onderscheidingen

Afgelopen week zijn zowel tijdens de lintjesregen alsook bij evenementen in de gemeente Sluis verschillende Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

• Voorkom overlast door caravans, campers en aanhangwagens

Het mooie weer staat voor de deur. Veel mensen trekken erop uit of maken hun tuin weer zomer klaar.

• Raadscommissie Ruimte/AB

De burgemeester van Sluis maakt bekend dat er een vergadering van de Raadscommissie Ruimte/AB plaatsvindt op dinsdag 10 mei 2022 om 19.30 uur, in de raadzaal van het Belfort te Sluis. De voorzitter is dhr. S.J-P. Keijmel.

• KCC op 5 en 6 mei gesloten

Het Klanten Contact Centrum (KCC) is gesloten op Bevrijdingsdag, donderdag 5 mei en op vrijdag 6 mei.

• Nationale Herdenkingsdag (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei)

In Nederland wordt er op 4 en 5 mei aandacht geschonken aan oorlog, vrede en vrijheid. Deze dagen horen bij elkaar, zoals dag en nacht. Woensdag 4 mei is het Nationale Herdenkingsdag, een dag van herinneren en gedenken. Op donderdag 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland in 1945 en dat we sindsdien in vrijheid leven. Ook staan we die dag stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.

• Raadsspreekuur

Er is een raadsspreekuur op dinsdag 3 mei 2022 van 19.00-20.00 uur in het gemeentehuis te Oostburg. Tijdens dit spreekuur kunt u op een informele manier in gesprek gaan met raadsleden. Er kunnen wensen en ideeën besproken worden. Het spreekuur is niet bedoeld voor onderwerpen die al op de agenda van de gemeenteraad staan of reeds zijn behandeld of klachten of individuele problemen. Van iedere fractie is er één persoon aanwezig.

• Uniek! Stenen Beerwandeling te Sluis met bezoek aan onderaardse kelders vestingwerken

De Stenen Beer in Sluis is een monumentale ruïne uit de 15de eeuw, die bestaat uit de voormalige restanten van de Westpoort.

• De Zeeuwse Startersdag is terug!

Na enige afwezigheid in verband met de coronamaatregelen vindt er op woensdag 11 mei 2022 van 18:00 uur tot 21:45 uur weer een live editie van de Zeeuwse Ondernemersdag plaats.

• Eenmalige energietoeslag

De energietoeslag is een tegemoetkoming voor de extra energiekosten voor 2022. De energietoeslag is voor huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum en bestaat uit een bedrag van € 800,00 netto per huishouden. Het is een eenmalige bijdrage en alleen bedoeld voor het jaar 2022.

• Hugo Gastkemper uit Cadzand geridderd

Loco-burgemeester Martina Huijsmans van de gemeente Delft reikte op 31 maart 2022, namens Zijne Majesteit Koning Willem Alexander, een Koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) uit aan drs. Hugo Jan Gastkemper.

• Oekraïne

Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne heeft gemeente Sluis een speciale webpagina geopend. Hierop vindt u algemene informatie en antwoorden op veel gestelde vragen uit de gemeente.

• Overig nieuws