Nieuwsberichten

 • Heb jij de Zeeland Veilig app al?

  Bij een dreiging of groter incident in Zeeland kijk je voor informatie en advies op de website www.zeelandveilig.nl. Daarnaast is er ook de gratis app Zeeland Veilig.

 • Crisisnoodopvang in Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen

  De vluchtelingenopvang in Ter Apel is overvol. Daarom hebben de voorzitters van de Veiligheidsregio’s afgesproken per regio 225 crisisnoodopvangplekken in te richten. In ieder geval tot 1 oktober. Binnen Zeeland is geen locatie voor 225 mensen beschikbaar. Gekeken is daarom naar een aantal kleinere locaties, verdeeld over de provincie.

 • Strandpraat

  Op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli 2022 stonden we op verschillende plaatsen op het strand om een strandpraatje te maken met inwoners en bezoekers. We vroegen hen wat de West Zeeuws-Vlaamse stranden uniek maakt. Wat anders moet of juist behouden moet blijven en of ze tips en ideeën hadden. We hebben heel wat input opgehaald.

 • Vrijwilligers gezocht voor statushouders

  De gemeente Sluis/ Vluchtelingenwerk zoekt vrijwillige begeleiders en spreekuur-vrijwilligers voor statushouders. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning die zich vestigen in Nederland en zo ook in onze gemeente. In een periode van circa een jaar worden ze ondersteund door een vrijwilliger.

 • Uitnodiging speciaal voor mantelzorgers - Bezoek aan de pluktuin Flikweert in Aardenburg

  Donderdag 28 juli van 10:00u tot 12:00u bent u van harte welkom voor een ontspannende ochtend in de pluktuin van de fam. Flikweert in Aardenburg. Hier krijgt u een rondleiding met uitleg over de pluktuin, vlindertuin en het fruitteeltbedrijf. Ook kunt u zelf een mooie bos plukken om mee naar huis te nemen. Tussen het plukken door genieten we samen van een kopje koffie met iets lekkers van het eigen bedrijf.

 • Koninklijke Onderscheiding

  Kent u iemand die zich al lange tijd op een bijzonder manier en zonder eigenbelang inzet voor de samenleving? Dan komt deze persoon misschien in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding.

 • Sluise Kanjer voor Anneke Klepper

  06 juli 2022

  Op zaterdag 25 juni 2022 ontving mevrouw Anneke Klepper uit Zuidzande uit handen van burgemeester Marga Vermue een gemeentelijke onderscheiding, de Sluise Kanjer.

 • Vrijetijdsenquête onder inwoners gemeente Sluis

  West Zeeuws-Vlaanderen staat bekend om haar schone stranden, prachtige fietsroutes, een breed cultureel aanbod en heerlijke keuken.

 • Jeugdfonds Sport en Cultuur

  In Nederland groeien veel kinderen op in armoede

 • Milieustraat openingsuren gewijzigd

  In juli en augustus zijn van maandag tot en met vrijdag de poorten van de milieustraat twee uur eerder open.

 • Vernieuwd publiceren Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad

 • Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022

  Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders in huis verplicht.

 • Aanleg glasvezel in de gemeente

  DELTA Fiber legt op dit moment glasvezel aan in verschillende grotere kernen in Sluis.

 • Evenementen in West-Zeeuws-Vlaanderen

  Het vakantieseizoen komt er weer aan.

 • Speciaal voor mantelzorgers: rondvaart met Rederij De Festijn in Breskens

  Speciaal voor mantelzorgers varen we op donderdag 30 juni met rederij De Festijn over de Westerschelde. U krijgt uitleg over de natuur, de scheepvaart, de beloodsing, de Westerschelde, de visserij enzovoorts. Heel vaak worden er tijdens de rondvaarten zeehonden en soms ook bruinvissen gespot. Omdat er tijdens deze rondvaart tussen de zandbanken en de wal gevaren wordt, zijn er vrijwel geen grote golven. Daarom is de vaartocht ook zeer geschikt voor ouderen of gehandicapten. U bent dus van harte welkom met degene waar u voor zorgt!

 • Aanvragen lintje Lintjesregen 2023

  Veel inwoners uit onze gemeente zetten zich op een bijzondere manier in voor onze samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, inzet voor een goed doel maar ook een buitengewone prestatie tijdens betaald werk. Zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid.

 • Kledingbank Zeeland Zeeuws-Vlaanderen

  De Kledingbank verstrekt kleding aan mensen uit Zeeuws-Vlaanderen die zelf geen nieuwe of tweedehandskleding (meer) kunnen kopen. Deze mensen komen via de hulpverlening bij de Kledingbank terecht en worden gratis geholpen.

 • Voorverkoop routeboekjes Route 55

  In de maanden juli en augustus 2022 vindt Route 55 weer plaats. Op vijf donderdagen vinden er fietsroutes plaats door Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. Tot en met 8 juli 2022 kunt u op diverse locaties een routeboekje en een button kopen voor deze zomerfietsroutes.

 • Opgelet! Bankfraudeurs actief in Zeeuws-Vlaanderen

  De politie Zeeland-West-Brabant vraagt opnieuw aandacht voor oplichters die zich op een zeer geloofwaardige manier voordoen als een medewerker van uw bank.

 • Proef het verleden tijdens een fietstocht in onze prachtige Zwinstreek

  Vanaf 1 juni 2022 kunnen inwoners en bezoekers op verschillende locaties tijdens de fietsroute langs de Verdwenen Zwinhavens nu ook écht de Middeleeuwen gaan proeven! Maak kennis met de culinaire creaties van tal van lokale Vlaamse en West-Zeeuws-Vlaamse ondernemers en chefs die meewerkten aan het inspirerende project de ‘Middeleeuwen op je bord’.

 • 25 nieuwe Gastheren van de Zwinstreek

  25 ondernemers uit de Zwinstreek ontvingen op maandag 16 mei jl. het certificaat ‘Gastheer van de Zwinstreek’. Tijdens een cursus van vier dagdelen zijn ze opgeleid om gasten en inwoners te informeren en enthousiasmeren over de Zwinstreek. Na een presentatie van hun eindopdracht ontvingen de nieuwe gastvrouwen en gastheren een certificaat en gevelbordje uit handen van schepen Rik Strubbe (gemeente Damme) en Carlos Bonamie (gemeente Sint-Laureins).

 • Schuldhulpmaatje: hulp bij geldzorgen

  Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Dan kunt u vanaf nu ook terecht bij een Schuldhulpmaatje in onze gemeente. Op maandag 25 april 2022 ondertekenden de gemeente Sluis en de Stichting Schuldhulpmaatje Sluis een samenwerkingsovereenkomst.

 • Koninklijke onderscheidingen

  Afgelopen week zijn zowel tijdens de lintjesregen alsook bij evenementen in de gemeente Sluis verschillende Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

 • Voorkom overlast door caravans, campers en aanhangwagens

  Het mooie weer staat voor de deur. Veel mensen trekken erop uit of maken hun tuin weer zomer klaar.

 • Uniek! Stenen Beerwandeling te Sluis met bezoek aan onderaardse kelders vestingwerken

  De Stenen Beer in Sluis is een monumentale ruïne uit de 15de eeuw, die bestaat uit de voormalige restanten van de Westpoort.

 • Eenmalige energietoeslag

  De energietoeslag is een tegemoetkoming voor de extra energiekosten voor 2022. De energietoeslag is voor huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum. Het is een eenmalige bijdrage en alleen bedoeld voor het jaar 2022.

 • Ontwerpbestemmingsplan ‘Regiopark Oostburg’ wordt ter inzage gelegd

  25 mei 2022

  Op 8 maart 2022 heeft de commissie Ruimte/Algemeen Bestuur het ontwerpbestemmingsplan behandeld. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Regiopark Oostburg’ gaat nu ter inzage.

 • Oekraïne

  Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne heeft gemeente Sluis een speciale webpagina geopend. Hierop vindt u algemene informatie en antwoorden op veel gestelde vragen uit de gemeente.

 • Overig nieuws