Overige persberichten

 • PERSBERICHT - Sluiting woning en opstallen Groede

  Op dinsdag 19 oktober 2021 heeft burgemeester Vermue een woning en opstallen aan de Provincialeweg te Groede gesloten. Dit nadat daar middelen zijn aangetroffen die staan op lijst I en lijst II van de Opiumwet.

 • PERSBERICHT - Sluiting woning IJzendijke

  Op dinsdag 19 oktober 2021 heeft burgemeester Vermue een woning aan de Barakkenstraat te IJzendijke gesloten. Dit nadat daar middelen zijn aangetroffen die staan op lijst I en lijst II van de Opiumwet.

 • PERSBERICHT - Start perspectiefgroep ‘De Bonte Vlinder’ na de herfstvakantie

  Na de herfstvakantie, op maandag 1 november 2021, start in de gemeente Sluis de pilot voor een bovenschoolse perspectiefgroep. De perspectiefgroep is voor kinderen van drie tot en met zeven jaar die vastlopen in hun ontwikkeling binnen het reguliere aanbod in de kinderopvang en het primair onderwijs. De pilot is een samenwerking tussen de schoolbesturen Escalda en Elevantio, Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen, het samenwerkingsverband Passend Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen en de gemeente Sluis.

 • PERSBERICHT - Start campagne ‘Tijdelijke huurders in jouw buurt?’

  Regelmatig worden er in ons land drugslabs en hennepkwekerijen aangetroffen. Ook in Zeeuws-Vlaanderen zijn nog niet zo lang geleden drie drugslabs opgerold. Criminelen zoeken bewust naar afgelegen loodsen en stallen. Verhuurders zijn zich nog onvoldoende bewust van de risico’s.

 • PERSBERICHT - Tweede explosief gevonden in Breskens

  In voorbereiding op de herontwikkeling van vakantiepark Zeebad wordt er een explosievenonderzoek uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek is een tweede Engelse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog in de bodem aangetroffen. Eerder was er al een vliegtuigbom gevonden. Beide vliegtuigbommen worden op vrijdag 12 november 2021 onschadelijk gemaakt en geruimd.

 • PERSBERICHT - Sluiting loods Hoofdplaat

  Op vrijdag 24 september 2021 heeft burgemeester Vermue een drugsloods aan de Zuidlangeweg te Hoofdplaat gesloten. Dit nadat daar een hennepkwekerij met 605 hennepplanten werd aangetroffen. Het adres is voor zes maanden gesloten.

 • PERSBERICHT - Sluiting drugspand Aardenburg

  Op woensdag 15 september 2021 heeft burgemeester Vermue een drugspand aan de Reinaertstraat te Aardenburg gesloten. Dit nadat daar een hennepkwekerij met 120 hennepplanten werd aangetroffen. Het adres is voor drie maanden gesloten.

 • PERSBERICHT - Gevonden explosief in Breskens

  Roompot start eind dit jaar met de realisatie van de herontwikkeling van het vakantiepark Zeebad. In voorbereiding hierop wordt onder andere een explosievenonderzoek uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek is een 500 Lbs Engelse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Deze vliegtuigbom wordt op vrijdag 12 november 2021 onschadelijk gemaakt en geruimd. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

 • PERSBERICHT - Monitoring kademuren havengebied Breskens

  Het havengebied van Breskens is volop in ontwikkeling. Onderdeel van dit havengebied zijn de kades en de kademuren. Deze nam de gemeente in oktober 2019 over van het Rijk. Vanwege de eigendomsoverdracht is recent onderzoek gedaan naar de huidige staat van de kadeconstructies. Daaruit blijkt dat er beheers- en onderhoudsmaatregelen uitgevoerd moeten worden aan de constructies. Dit is nodig om vervormingen van de kadeconstructies en verzakkingen in het openbare gebied te voorkomen. In de periode tot de uitvoering van deze maatregelen, worden de kadeconstructies gemonitord.

 • PERSBERICHT - Nieuwe grensoverschrijdende natuurloop in het Zwin

  Vlaanderen én Nederland zijn een nieuwe natuurloop rijker! Deze eerste grensoverschrijdende natuurloop bestaat uit zes lussen met een totale afstand van 50,5 km. De route kent een afwisselend landschap waarbij lopers kunnen genieten van unieke Europese topnatuur.

 • PERSBERICHT - Open Monumentendag in de gemeente Sluis

  Op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 is het Open Monumentendag. In de gemeente Sluis zijn meer dan dertig monumentale panden te bezichtigen. Tijdens het weekend zijn er diverse activiteiten. Zo verzorgt het Gidsenteam Zeeuws-Vlaanderen vier begeleide wandelingen en zijn er wandel-, fiets- en autoroutes te volgen.

 • PERSBERICHT - Gemeente Sluis heeft schoonste stranden van Nederland én Zeeland

  Donderdag 29 juli 2021 is de gemeente Sluis tijdens de landelijke strandverkiezingen uitgeroepen tot schoonste strandgemeente van Nederland en Zeeland. De landelijke strandverkiezing wordt georganiseerd door Strand Nederland. Professionele inspecteurs keuren onder andere de locaties van het parkeerterrein tot de strandopgang en van het paviljoen tot de vloedlijn. Vervolgens worden alle resultaten en omstandigheden zorgvuldig gewogen.

 • PERSBERICHT - Reiniging, restauratie en conservering kunstwerk ‘Wachters aan de Schelde’ in Breskens

  Aan de Kaai in Breskens staat sinds dertig jaar het kunstwerk ‘Wachters aan de Schelde’ van Omer Gielliet. Het kunstwerk bevindt zich in een matige tot slechte conditie. Daarom heeft de gemeente Sluis, eigenaar van het kunstwerk, het initiatief genomen om het kunstwerk te laten reinigen, restaureren en conserveren.

 • PERSBERICHT - Onderzoek naar criminele uitbuiting onder jongeren in Zeeland in volle gang

  Begin 2020 verscheen een rapport van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel: Dader of Slachtoffer? Criminele uitbuiting; verkenning onder Nederlandse scholen. Van de Nederlandse middelbare scholen maakt 55% zich zorgen over criminele uitbuiting, een ernstige vorm van mensenhandel. 1 op de 10 scholen maakt zich zelfs één of meerdere keren per maand concreet zorgen over een leerling. Hoe zit dit in Zeeland?

 • PERSBERICHT - Uitkomst onderzoek Dethon: directeur en leidinggevende stoppen

  De algemeen directeur van Dethon heeft vandaag bekendgemaakt dat hij in overleg met het bestuur besloten heeft te stoppen met zijn functie bij Dethon. Het is de bedoeling dat al op korte termijn een (interim) directeur zijn taken overneemt. De aanleiding voor het besluit van de directeur zijn de uitkomsten van de onderzoeken die het afgelopen jaar naar Dethon hebben plaatsgevonden. Ook een leidinggevende heeft aangegeven bij Dethon uit dienst te treden naar aanleiding van de onderzoeken.

 • PERSBERICHT - Resultaten onderzoek Berenschot naar bedrijfscultuur Dethon zijn bekend

  TERNEUZEN - Er blijkt geen sprake te zijn van angstcultuur of intimidatie binnen Dethon. Dat schrijven de onderzoekers van Berenschot in hun rapport. Maar er is wel werk aan de winkel, zoals het verbeteren van de klachtenprocedure en het verder verbeteren van de leiderschapsstijl.

 • PERSBERICHT - Blauwe Vlag voor stranden en jachthaven in gemeente Sluis

  06 mei 2021

  De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend op 127 jachthavens en 56 stranden. Op verschillende stranden in de gemeente Sluis mag voor de 17e keer op rij dit keurmerk gevoerd worden voor een schoon, veilig en toegankelijk strand. De jachthaven van Cadzand-Bad mag het Blauwe Vlag keurmerk voor het vierde jaar op rij voeren.