Persberichten

 • PERSBERICHT - Verlenging crisisnoodopvang per 1 april 2023

  16 maart 2023

  De colleges van burgemeester en wethouders van Terneuzen, Hulst en Sluis besloten om de crisisnoodopvang na 1 april open te houden.

 • PERSBERICHT - Eerste stap in digitalisering parkeerbeleid is gezet

  In de gemeente Sluis werken we aan de herziening van het parkeerbeleid: een digitaal vergunningensysteem in de kernen Sluis en Cadzand-Bad waarbij op kenteken wordt geregistreerd. Op 9 februari 2023 is de eerste stap hierin gezet. De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering de parkeerverordening 2024 vastgesteld. Deze parkeerverordening legt de basis voor de digitale uitvoering van het parkeerbeleid per 1 januari 2024.

 • PERSBERICHT - Ondernemers kijken samen vooruit tijdens B2B 2.0

  Op dinsdag 21 maart organiseren gemeente Sluis en Stichting Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen een B2B middag en avond in het Mauritshof In IJzendijke.

 • PERSBERICHT - Zeeuws-Vlaamse scholen strijden tegen elektronisch afval!

  Tien basisscholen uit Zeeuws-Vlaanderen doen van 6 tot en met 30 maart 2023 mee met de E-waste Race. In de gemeente Sluis zijn dit basisschool de Schuttershoek uit IJzendijke, basisschool Op Dreef uit Aardenburg, basisschool de Sint Bavo uit Oostburg en basisschool de Berenburcht uit Oostburg. Het project gaat officieel van start met een kick-off op iedere school.

 • PERSBERICHT - Gemeente Sluis steunt de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

  Ook de gemeente Sluis doneert 1 euro per inwoner voor steun aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Dat heeft de gemeenteraad tijdens de besluitvormende raadsvergadering op 9 februari 2023 unaniem besloten. We doneren hiermee ruim 23.000 euro.

 • PERSBERICHT SABEWA - Sabewa Zeeland stelt taxatiewaarden bij

  Sabewa Zeeland heeft de hoogte van de taxatiewaarden bijgesteld die gebruikt worden voor de aanslagen in 2023. Dit komt omdat de toezichthouder op taxaties (de Waarderingskamer) oordeelt dat Sabewa Zeeland de waarden van de woningen van haar deelnemers te voorzichtig heeft gewaardeerd. Het verschil komt door de extreme prijsontwikkelingen op de woningmarkt. Afhankelijk van de gemeente kan de verandering van de waarden per eigenaar een effect hebben van ongeveer 7 euro per jaar.

 • PERSBERICHT - Bakkerij Spelier in Sluis sluit op 31 januari de deuren

  Op dinsdag 31 januari sluiten Eddy en Anja Spelier voor de laatste keer de deuren van hun bakkerij in de Lange Wolstraat in Sluis. Burgemeester Marga Vermue bezoekt hen die dag om 16 uur om, mede namens het college, haar dank uit te spreken voor hun jarenlange inzet in Sluis en omstreken.

 • PERSBERICHT - Jack Werkman voorgedragen als nieuwe burgemeester van Ooststellingwerf (Friesland)

  Tijdens een extra raadsvergadering van de gemeente Ooststellingwerf (Friesland) is Jack Werkman, wethouder bij gemeente Sluis, daar voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij op 17 april 2023 geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Ooststellingwerf.

 • PERSBERICHT - Sluise Kanjer voor Joe Buck

  Op woensdag 11 januari 2023 ontvangt Joe Buck tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Sluis uit handen van burgemeester Marga Vermue een Sluise Kanjer, een gemeentelijke onderscheiding.

 • PERSBERICHT - Realisatie opvanglocatie Oekraïense ontheemden in Oostburg

  In de gemeente Sluis zijn we nog steeds op zoek naar geschikte locaties om ontheemden uit Oekraïne op te vangen. De oorlog in Oekraïne woedt voort en ook in onze gemeente groeit de instroom gestaag. Op dit moment vangen we 140 ontheemden op in Aardenburg, Breskens en Oostburg. Een aantal locaties komt binnenkort te vervallen. Het is dan ook noodzakelijk om op korte termijn vervangende huisvesting te realiseren. Daarom plaatsen we in samenwerking met Zorggroep ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen 40 tijdelijke wooneenheden, ofwel units, op het terrein achter ouderenzorglocatie De Stelle in Oostburg. De units worden geplaatst voor een periode van drie tot vijf jaar.

 • Overige persberichten