Publiek vervoer

Het openbaar vervoer in Zeeland verandert vanaf 2025. Flexibel publiek vervoer op basis van de vraag van de reiziger. Om dit goed vorm te geven maakt gemeente Sluis een begin met flextaxi’s. Voor een succesvolle start wordt reizigers/inwoners/toeristen gevraagd hun mening te geven over de voorgestelde hubs (opstaplocaties).

Flextaxi

De flextaxi is straks in Zeeland onderdeel van het publiek vervoerssysteem. De gemeente Sluis start eerder om ervaring op te doen. Alle reizigers in de gemeente Sluis hebben straks de beschikking over een nieuw flexibel vervoersmiddel. De flextaxi rijdt geen vaste dagelijkse route, maar rijdt op basis van de reisvraag. Het uitgangspunt is minimaal één uur voor vertrek reserveren, opstappen bij een hub (max. 500 m van uw huis binnen bebouwde kom) en tegen de dezelfde kosten als het gewone busvervoer (de studenten OV kaart en busabonnement zijn ook geldig). De voorwaarden voor het startproject met de flextaxi’s is helderheid over de opstappunten (de zogenaamde hubs) én een technische werkende app die het reserveren mogelijk maakt. De verwachting is dat de flextaxi’s nog in het eerste kwartaal 2024 gaan rijden.

Geef je mening!

Wil jij je mening geven over de hubs (opstaplocaties) voor de flextaxi in de gemeente Sluis? Vul dan vóór 1 februari 2024 de enquête in: Hubs Sluis (maptionnaire.com).

Planning

Sluis start begin 2024 met een proefperiode om te experimenteren met andere vormen van openbaar vervoer. De voorwaarde voor de start van de proefperiode is helderheid over de opstappunten (de zogenaamde HUBS) én een technische werkende app die het reserveren mogelijk moet maken. Wanneer dit achter de schermen geregeld is start de proefperiode. De verwachting is dat de Flextaxis nog in het eerste kwartaal gaan rijden.  

Meer informatie

Vanaf 2025 is in heel Zeeland publiek vervoer ingericht op basis van de vraag. Samen met de provincie Zeeland werkt Sluis, net als alle andere Zeeuwse gemeenten, het publiek vervoer verder uit. Wil jij meer weten over de verandering van het openbaar vervoer in Zeeland? Kijk dan op website van de provincie Zeeland: www.reizendoorzeeland.nl. Wil je zien wat het betekent in de gemeente Sluis? Alle informatie verschijnt op www.gemeentesluis.nl/publiekvervoer.