Gepersonaliseerde afvalkalender vanaf 2024

Vanaf 2024 stoppen we met de papieren afvalkalender en bieden we u alleen nog een gepersonaliseerde afvalkalender aan.

De gemeente Sluis maakte elk jaar een papieren afvalkalender. Op de kalender staat voor elke kern, met uitzondering van het buitengebied, aangegeven wanneer welk afval wordt opgehaald. Vanaf 2024 stoppen we met deze papieren afvalkalender en bieden we u alleen nog een gepersonaliseerde afvalkalender aan.

Gepersonaliseerde afvalkalender

Op de website van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) kunt u, ook nu al, een gepersonaliseerde afvalkalender downloaden. Ga hiervoor naar www.zrd.nl, klik in het menu op ‘Afvalkalender’ en vul uw postcode en huisnummer in. U krijgt dan een overzicht waarop u ziet wanneer welk afval wordt opgehaald. Klikt u nogmaals op ‘Afvalkalender’ en vervolgens op ‘2023 PDF’, dan wordt uw persoonlijke afvalkalender gedownload. 

ZRD-afvalapp

De ZRD heeft een afvalapp. Naast dat u in deze app kunt zien wanneer welk afval wordt opgehaald, biedt de app handige extra’s. U kunt bijvoorbeeld PMD-zakken bestellen, uw grof vuil aanmelden en vragen stellen. Ook kunt u de optie nemen om pushnotificaties te ontvangen. Dit is een bericht op uw telefoon die u op een gepast tijdstip herinnert aan een ophaaldag. De afvalapp is gratis te downloaden in de Playstore (Android) en de App store (IOS). 

Vragen

Vindt u dit lastig of beschikt u niet over een computer, internet of smartphone? Bel dan naar de ZRD via (0115)  478 100. Zij sturen u dan een papieren gepersonaliseerde afvalkalender toe.