PERSBERICHT - Lintjesregen 2024

Burgemeester Marga Vermue bezoekt op vrijdag 26 april vier gedecoreerden. Zij krijgen te horen dat het Zijne Majesteit heeft behaagd hen te benoemen in de Orde van Oranje Nassau. De gedecoreerden komen uit diverse kernen uit de gemeente Sluis.

Mevrouw Tonny Schoone 

Mevrouw Schoone wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij werkt al meer dan 40 jaar voor de Okkernoot, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze was onder andere medeoprichtster van Mentorschap Zeeland, een belangrijke ontwikkeling om de cliënten te begeleiden. Naast haar betaalde baan is ze ook als vrijwilliger betrokken bij de Okkernoot. Ze was daarnaast in de jaren '80 tot 2005 een groot voorvechtster voor de lesbienne beweging. Mede door haar inzet is er meer begrip en acceptatie ontstaan en heeft ze een grote bijdrage geleverd aan de legalisering van het homohuwelijk in België.

Mevrouw Tanny Boone - Westerweele 

Mevrouw Boone wordt benoemt tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij zet zich al tientallen jaren belangeloos in voor de Oostburgse samenleving. Sinds 1969 is zij in diverse functies actief voor de protestantse gemeente en sinds 1989 ook voor het bejaardentehuis De Burght in Oostburg. 

De heer Guido Paridaen 

De heer Guido Paridaen wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is al sinds de jaren 70 betrokken bij het veldrijden en cyclocross. Hij tilde het veldrijden in Zeeuws-Vlaanderen naar een hoger niveau. Sinds 1983 is hij betrokken bij de internationale Vereniging De Wielertoerist. Ook voor de Koninklijke Muzieksociëteit Aardenburgsche Fanfaren (KMAF) zet hij zicht belangeloos in. 

Mevrouw Nicole Hamelinck 

Mevrouw Hamelinck wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij zet zich al jaren in voor de Schoondijkse gemeenschap. Ze is als vrijwilligster betrokken bij vele activiteiten georganiseerd door de activiteitencommissie, helpt bij VV Schoondijke en zet zich in voor de seniorensoos waar zij onder andere leiding geeft aan de wekelijkse sjoelmiddag voor ouderen.