Lintjesregen 2024

Burgemeester Marga Vermue bezocht op vrijdag 26 april vier gedecoreerden. Zij ontvingen op deze dag een Koninklijke Onderscheiding. Allen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Tonny Schoone 

Mevrouw Schoone werkt al meer dan 40 jaar voor de Okkernoot, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze was onder andere medeoprichtster van Mentorschap Zeeland, een belangrijke ontwikkeling om de cliënten te begeleiden. Naast haar betaalde baan is ze ook als vrijwilliger betrokken bij de Okkernoot. Ze was daarnaast in de jaren '80 tot 2005 een groot voorvechtster voor de lesbiennebeweging. Mede door haar inzet is er meer begrip en acceptatie ontstaan en heeft ze een grote bijdrage geleverd aan de legalisering van het homohuwelijk in België.

Mevrouw Tanny Boone - Westerweele 

Mevrouw Boone zet zich al tientallen jaren belangeloos in voor de Oostburgse samenleving. Sinds 1969 is zij in diverse functies actief voor de protestantse gemeente en sinds 1989 ook voor het bejaardentehuis De Burght in Oostburg. 

De heer Guido Paridaen 

De heer Paridaenj is al sinds de jaren 70 betrokken bij het veldrijden en cyclocross. Hij tilde het veldrijden in Zeeuws-Vlaanderen naar een hoger niveau. Sinds 1983 is hij betrokken bij de internationale Vereniging De Wielertoerist. Ook voor de Koninklijke Muzieksociëteit Aardenburgsche Fanfaren (KMAF) zet hij zicht belangeloos in. 

Mevrouw Nicole Hamelinck 

Mevrouw Hamelinck zet zich al jaren in voor de Schoondijkse gemeenschap. Ze is als vrijwilligster betrokken bij vele activiteiten georganiseerd door de activiteitencommissie, helpt bij VV Schoondijke en zet zich in voor de seniorensoos waar zij onder andere leidinggeeft aan de wekelijkse sjoelmiddag voor ouderen. 

Aanvragen Koninklijke Onderscheidingen 

Kent u ook iemand die een lintje verdient? Iemand die altijd klaar staat voor een ander en zich al jarenlang inzet als vrijwilliger? Meld hem of haar dan aan voor een Koninklijke Onderscheiding. Aanmelden voor de Lintjesregen op 26 april 2025 kan nog tot 1 augustus a.s. 

Meer informatie: www.gemeentesluis.nl/Bestuur_en_Organisatie/Koninklijke_onderscheidingen of kijk op www.lintjes.nl