Basisscholen gaan weer aan de slag met Gezonde School-aanpak

Scholen die met de Gezonde School-aanpak aan de slag wilden, konden begin dit jaar een ondersteuningsaanbod aanvragen.

De Gezonde School is een programma dat helpt om een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend te maken. Scholen kunnen daarbij een aantal gezondheidsthema’s kiezen waar ze zich specifiek op willen richten. Met het ondersteuningsaanbod krijgen ze een geldbedrag, advies én ondersteuning van een Gezonde School-adviseur. 

Basisschool de Berenburcht

Basisschool De Berenburcht uit Oostburg mag zich met grote trots een 'Gezonde School' noemen. Wij hebben al een aantal jaar meerdere vignetten hiervoor behaald. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Het vignet 'Bewegen en sport' en 'Voeding' hebben we reeds behaald. We zijn nu in de afrondende fase voor de vignetten 'Relaties en seksualiteit' en 'Welbevinden'. We streven ernaar om ook het vignet 'Milieu en natuur' te behalen. 

Op onze school krijgen de kinderen drie dagen in de week gratis schoolfruit/groente en schoolmelk. Naast de reguliere gymlessen zijn we ook te vinden in het zwembad, op de atletiekbaan en wandelen we de Daily Mile. We gaan graag met de kinderen naar de (super)markt, we maken smoothies, we koken groentesoep en we experimenteren met een moestuin op ons dakterras. 

Weet u dat wij ook schooljudo verzorgen? In deze lessen gaat het erom dat kinderen met elkaar en de waarden van de HiRO methode aan de slag gaan. Judo is hiervoor het middel. Op motorisch vlak leren de kinderen om te stoeien en te vallen. Op het gebied van de sociaal-emotionele ontwikkeling gaat het vooral om de groepsdynamiek en het creëren van een veilig pedagogisch klimaat. We heten alle kinderen van harte welkom op Basisschool De Berenburcht!

Goedgekeurde aanvragen

In onze gemeente deden vier basisscholen een aanvraag voor het ondersteuningsaanbod. Van deze aanvragen zijn er drie goedgekeurd. Dat betekent dat er drie scholen het komende schooljaar weer aan de slag gaan met de Gezonde School-aanpak. Wij wensen hen veel succes! 

Meer informatie over de Gezonde School: www.gezondeschool.nl.