Sluis aan de bak

Afvalinzameling gemeente Sluis

De verschillende afvalstromen worden op de volgende manier ingezameld: 

  • De grijze container voor restafval wordt 1x per 4 weken opgehaald.
  • De groene container voor groente-, fruit- en tuinafval wordt 1x per 2 weken opgehaald.
  • De zakken voor plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD) worden 1x per 2 weken opgehaald.
  • De container voor oud papier en karton (OPK) wordt 1x per 4 weken opgehaald. 

Voor hoogbouw worden verzamelcontainers geplaatst voor de gescheiden inzameling van gft-afval en oud papier en karton. De containers voor restafval in de kustgebieden Zomerdorp Het Zwin, Cadzand-Bad, Nieuwvliet-Bad en Schoneveld worden vervangen door ondergrondse verzamelcontainers.

De afvalinzameling geldt sinds 1 januari 2021. In de volgende animatie (YouTube) hebben we alle informatie nog eens op een rijtje gezet.

Verzamelcontainers voor babyluiers 

Sinds 1 november 2021 is het voor ouders met kinderen van 0 tot en met 3 jaar mogelijk om babyluiers naar één van de verzamelcontainers bij de kinderopvanglocaties in onze gemeente te brengen. 

Wilt u hiervan gebruikmaken? Dit kan door u aan te melden via onderstaand aanmeldformulier of te bellen naar 140117. U ontvangt vervolgens binnen zeven werkdagen een officiële toestemming per e-mail. Hiermee kunt u naar vrije keuze gratis de babyluiers, in een afgesloten zak, naar één van de verzamelcontainers brengen. Ook als u geen gebruikmaakt van de kinderopvanglocatie. 

Aanmelden verzamelcontainers babyluiers

LET OP: de verzamelcontainers zijn niet bedoeld voor ander huishoudelijk restafval, medisch afval of incontinentiemateriaal. U vindt een verzamelcontainer op de volgende locaties: 

Afbeelding verzamelcontainer babyluiers

Overzicht locaties verzamelcontainers
Kern  Adres Bereikbaarheid
Aardenburg Westmolenstraat 2 Altijd bereikbaar
Breskens Ghistelkerke 1C Maandag tot en met vrijdag 07.30 tot 18.00 uur
Cadzand Badhuisweg 36 Altijd bereikbaar
Eede Dorpsplein 3 Maandag tot en met vrijdag 07.30 tot 18.00 uur 
Groede Monnikenstraat 4 Altijd bereikbaar
IJzendijke 17 Oktoberplein 6 Altijd bereikbaar
Oostburg Fred. Hendriksstraat 26A Maandag tot en met vrijdag 07.30 tot 18.00 uur
Schoondijke Prinses Irenestraat 12 Altijd bereikbaar
Sluis Kloosterstraat 40 Altijd bereikbaar

 
Heeft u een tweede container voor restafval tegen betaling aangeschaft en wilt u deze weer inleveren? Neem dan contact op via sluisaandebak@gemeentesluis.nl of 140117. Wij zorgen ervoor dat u uw bedrag terugkrijgt. 

Welk afval hoort in welke afvalbak?

In de folder ‘Afval wat mag waar’ (PDF) ziet u welk afval in welke afvalbak hoort. Twijfelt u toch nog over een product? Ga dan naar www.afvalscheidingswijzer.nl van Milieu Centraal.

Bent u benieuwd hoe uw afvalstoffen als grondstoffen worden gebruikt? De volgende filmpjes laten zien hoe het recyclen van glas, oud papier en karton, plastic en metaalverpakkingen en drankenkartons (PMD) en groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (GFT) gaat.

Afvalkalender

U kunt de digitale afvalkalender (ZRD) hier raadplegen. Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van de afvalapp van de ZRD. Deze app helpt u bij het aanbieden en het scheiden van afval. Door het invoeren van uw postcode en huisnummer krijgt u een gepersonaliseerde afvalkalender. Vervolgens kunt u aangeven een melding te willen ontvangen wanneer u het afval kunt aanbieden. Via de afvalapp kunt u ook PMD zakken bestellen, nieuwsberichten volgen en vragen stellen.

Meer informatie en veelgestelde vragen

Voor meer informatie over onze afvalinzameling verwijzen wij u naar de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) via info@zrd.nl of 0115-478100.

Veelgestelde vragen

Logo campagne Sluis aan de bak!