Sluis aan de bak

Afvalinzameling gemeente Sluis

De verschillende afvalstromen worden op de volgende manier ingezameld: 

  • De grijze container voor restafval wordt 1x per 4 weken opgehaald.
  • De groene container voor groente-, fruit- en tuinafval wordt 1x per 2 weken opgehaald.
  • De zakken voor plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD) worden 1x per 2 weken opgehaald.
  • De container voor oud papier en karton (OPK) wordt 1x per 4 weken opgehaald. 

Voor hoogbouw worden verzamelcontainers geplaatst voor de gescheiden inzameling van gft-afval en oud papier en karton. De containers voor restafval in de kustgebieden Zomerdorp Het Zwin, Cadzand-Bad, Nieuwvliet-Bad en Schoneveld worden vervangen door ondergrondse verzamelcontainers.

De afvalinzameling geldt sinds 1 januari 2021. In de volgende animatie (YouTube) hebben we alle informatie nog eens op een rijtje gezet.

Verzamelcontainers voor babyluiers 

Het is voor ouders met kinderen van 0 tot en met 3 jaar mogelijk om babyluiers naar één van de verzamelcontainers bij de kinderopvanglocaties in onze gemeente te brengen. 

Wilt u hiervan gebruikmaken? Dit kan door u aan te melden via onderstaand aanmeldformulier of te bellen naar 140117. U ontvangt vervolgens gelijk een officiële toestemming per e-mail. Hiermee kunt u naar vrije keuze gratis de babyluiers, in een afgesloten zak, naar één van de verzamelcontainers brengen. Ook als u geen gebruikmaakt van de kinderopvanglocatie. 

Aanmelden verzamelcontainers babyluiers

LET OP: de verzamelcontainers zijn niet bedoeld voor ander huishoudelijk restafval, medisch afval of incontinentiemateriaal. U vindt een verzamelcontainer op de volgende locaties: 

Afbeelding verzamelcontainer babyluiers

Overzicht locaties verzamelcontainers
Kern  Adres Bereikbaarheid
Aardenburg Sint Bavostraat 30 Altijd bereikbaar
Breskens Ghistelkerke 1C Maandag tot en met vrijdag 07.30 tot 18.00 uur
Cadzand Badhuisweg 36 Altijd bereikbaar
Eede Dorpsplein 3 Maandag tot en met vrijdag 07.30 tot 18.00 uur 
Groede Monnikenstraat 4 Altijd bereikbaar
IJzendijke 17 Oktoberplein 6 Altijd bereikbaar
Oostburg Fred. Hendriksstraat 26A Maandag tot en met vrijdag 07.30 tot 18.00 uur
Schoondijke Prinses Irenestraat 12 Altijd bereikbaar
Sluis Kloosterstraat 40 Altijd bereikbaar

 
Wat te doen met luiers na de vierde verjaardag van uw kind? Lees het bij de veelgestelde vragen.

Welk afval hoort in welke afvalbak?

In de folder ‘Afval wat mag waar’ (PDF) ziet u welk afval in welke afvalbak hoort. Twijfelt u toch nog over een product? Ga dan naar www.afvalscheidingswijzer.nl van Milieu Centraal.

Bent u benieuwd hoe uw afvalstoffen als grondstoffen worden gebruikt? De volgende filmpjes laten zien hoe het recyclen van glas, oud papier en karton, plastic en metaalverpakkingen en drankenkartons (PMD) en groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (GFT) gaat.

Afvalkalender

U kunt de digitale afvalkalender (ZRD) hier raadplegen. Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van de afvalapp van de ZRD. Deze app helpt u bij het aanbieden en het scheiden van afval. Door het invoeren van uw postcode en huisnummer krijgt u een gepersonaliseerde afvalkalender. Vervolgens kunt u aangeven een melding te willen ontvangen wanneer u het afval kunt aanbieden. Via de afvalapp kunt u ook PMD zakken bestellen, nieuwsberichten volgen en vragen stellen.

Meer informatie en veelgestelde vragen

Voor meer informatie over onze afvalinzameling verwijzen wij u naar de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) via info@zrd.nl of 0115-478100.

Veelgestelde vragen

Logo campagne Sluis aan de bak!