• Jonge beiaardier op het carillon van Sluis zondag 28 juli

Op zondag 28 juli 2024 geeft Brecht Berteloot een bijzonder zomerconcert op het carillon van Sluis. Het concert begint om 15.00 uur en belooft een mooi programma te worden met veel bekende filmmuziek.

• Subsidie in het kader van bevordering leefbaarheid

Op 4 juli 2024 heeft de gemeenteraad besloten om het subsidiebudget in het kader van bevordering leefbaarheid eenmalig met 50.000 euro te verhogen. Hierdoor kunnen we dit jaar extra activiteiten/evenementen subsidiëren. We geven hierbij de voorkeur aan activiteiten specifiek voor jongeren in onze gemeente. Activiteiten/evenementen die al hebben plaatsgevonden, komen niet (meer) voor subsidie in aanmerking.

• Hulp bij energiebesparing voor huishoudens met een beperkt inkomen

Vorig jaar startten we met de regeling voor energiebesparing: de Energiehulp. De regeling is verlengd tot en met december 2025 én verruimd. Dit betekent dat meer huishoudens van de regeling gebruik kunnen maken.

• Zomerschool bijna van start: Voor het eerst in drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten

Op donderdag 11 juli opent Zomerschool Zeeuws-Vlaanderen weer haar deuren. Dat is voor de tiende keer in de gemeente Terneuzen en voor de eerste keer in de gemeenten Hulst en Sluis. De Zomerschool duurt ruim twee weken. Doel is het verhogen van kansengelijkheid bij kinderen.

• Overige nieuwsberichten

Alle nieuws- en persberichten van 2023 en 2024.