Omgevingsplan

Wilt u weten of u op een bepaalde plek mag bouwen of verbouwen? Of u in een bepaald pand een winkel of café mag openen? U vindt de regels van uw gebied in het omgevingsplan van onze gemeente. 

Het geldende omgevingsplan vindt u op Regels op de kaart op de website van het Omgevingsloket.

Zo werkt Regels op de kaart

  • Regels op de kaart is het onderdeel van het Omgevingsloket waarin u regels kunt opzoeken. U kunt een locatie kiezen of direct naar een document zoeken. 
  • Als u een locatie heeft gekozen vindt u alle documenten die regels hebben die gelden op de locatie. Dit zijn documenten met regels, beleid en informatie over de leefomgeving, van alle overheden.
  • Kies een document dat u wilt bekijken en u ziet precies dat deel van het document dat geldt voor de locatie die u heeft gekozen. U kunt ook het hele document bekijken.
  • Bij het zoeken naar documenten kunt u ook een datum in het verleden kiezen. Zo ziet u welke documenten er op dat moment te zien waren in Regels op de kaart.

Zoeken op onderwerpen

Binnen Regels op de kaart kunt u op een locatie ook zoeken naar onderwerpen als activiteiten, thema’s of gebiedsaanwijzingen. Zo vindt u de regels die passen bij uw situatie, zonder dat u zelf een document hoeft te kiezen. Deze manier van zoeken is nog in ontwikkeling en niet alle documenten zijn geschikt hiervoor. Daarom vindt u zo nog niet altijd alle regels die belangrijk zijn voor uw situatie.

Mogelijk ook interessant

Wilt u officiële bekendmakingen van besluiten bekijken? Ga dan naar www.officielebekendmakingen.nl.

Nog vragen?

U kunt ons e-mailen met vragen via info@gemeentesluis.nl. U kunt ons ook bellen via 14 0117 voor een afspraak.