Oekraïne

Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne heeft gemeente Sluis een speciale webpagina geopend. Hierop vindt u algemene informatie en antwoorden op veel gestelde vragen uit de gemeente.

Inschrijven gevluchte Oekraïners in de Basisregistratie Personen

Mensen die uit Oekraïne zijn gevlucht schrijven zich in de Basisregistratie Personen (BRP) in als inwoner van de gemeente Sluis. Hiervoor dienen zij zich allemaal (ook eventuele kinderen) in persoon te melden bij het KCC in het gemeentehuis in Oostburg. Wij vragen bij voorkeur om dit te doen van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 10.00 uur. Mocht het niet lukken op dit tijdstip, dan kan men een afspraak maken via 0117 - 457 000 of oekraine@gemeentesluis.nl. Voorwaarde is dat ze de nationaliteit van Oekraïne bezitten en een paspoort (of eventueel een ander identiteitsdocument) kunnen tonen. Voor kinderen is deze paspoortvereiste er niet. Voor gevluchte personen uit Oekraïne van wie de gemeente de identiteit niet kan vaststellen of van wie de gemeente niet kan constateren dat zij de Oekraïense nationaliteit hebben, is inschrijven (nog) niet mogelijk. Meer informatie voor deze groep volgt later.

Webpagina actuele cijfers opvang

Op de website www.opvanginzeeland.nl ziet u de actuele cijfers over:

  • De gemeentelijke opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Zeeland en per gemeente. De particuliere opvang is in deze cijfers niet meegenomen.
  • De opvang van asielzoekers in reguliere opvanglocaties en Zeeland.
  • Het aantal geplaatste statushouders in Zeeland.

De cijfers worden dagelijks geactualiseerd. Verder worden de capaciteit en bezetting aangeduid met de term ‘bedden’. Deze webpagina is ontwikkeld door de dertien Zeeuwse gemeenten.

Vrijwilligers

We zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen. Dit betreft hulp op diverse gebieden. Wilt u u gevluchte Oekraïense mensen helpen met een aantal administratieve of maatschappelijke zaken, meldt u dan via oekraine@gemeentesluis.nl

Vragen?

Heeft u vragen rondom de opvang van Oekraïnse vluchtelingen? Dan kunt u contact opnemen via oekraine@gemeentesluis.nl of tel. 0117 - 457 000.

Informatie over wonen in Nederland