PERSBERICHT GGD ZEELAND - GGD Zeeland opent teststraat in Oostburg

Vanaf maandag 5 oktober is het ook mogelijk om op werkdagen ‘s ochtends in Oostburg te laten testen op het coronavirus (COVID-19). De teststraat bevindt zich achter ZorgSaam Ziekenhuis Antonius en is met de auto, op de fiets of lopend bereikbaar.

Tweede testlocatie Zeeuws-Vlaanderen

GGD Zeeland opent de nieuwe teststraat in Zeeuws-Vlaanderen in samenwerking met ZorgSaam. Er is, naast de testlocatie in Terneuzen, gekozen voor een extra testlocatie in Oostburg, zodat er een goede verdeling is van testlocaties in Zeeland. GGD Zeeland: “We hopen met het openen van de teststraat in Oostburg de mogelijkheid om je te laten testen dichter bij de inwoners van west Zeeuws-Vlaanderen te brengen."

Afspraak coronatest

Heb je klachten passend bij het coronavirus? Maak dan een afspraak. Dat kan op twee manieren. Door te bellen naar het landelijke nummer 0800 - 1202. Dit kan dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur. Je hebt hiervoor je burgerservicenummer (BSN) nodig. Online een afspraak maken kan ook, via rijksoverheid.nl/coronatest. Om online een afspraak te kunnen maken heb je je DigiD nodig. Op basis van de ingevoerde postcode toont het systeem testlocaties en beschikbare tijdstippen.

Vijf testlocaties in Zeeland

Zeeland heeft met de nieuwe testlocatie in totaal vijf testlocaties; teststraat Goes (Adrz), testlocatie Terneuzen (ZorgSaam), teststraat Vlissingen (Adrz), teststraat Zierikzee (Adrz) en teststraat Oostburg (ZorgSaam). Daarnaast heeft GGD Zeeland een team dat testen uitvoert bij mensen thuis, die niet mobiel genoeg zijn om een testlocatie te bezoeken.