Renewi Tour

Zaterdag 31 augustus staat Oostburg in het teken van wielrennen!

Na een succesvolle tijdrit van de Renewi Tour vorig jaar in Sluis, komt de Renewi Tour in 2024 naar Oostburg. Op zaterdag 31 augustus starten de profwielrenners op het Ledelplein aan hun tocht richting het Belgische Aalter. Wie er allemaal aan de start verschijnen? Dat is nog niet bekend, maar alle topploegen zijn aanwezig. Eén ding weten we wel; samen zetten we Oostburg op de kaart!

Wat gebeurt er deze dag in Oostburg?

  • Op het Ledelplein vindt de start plaats. De wielrenners rijden drie rondjes door en rond Oostburg voordat ze verder richting België rijden.
  • Op de Baljuw Veltersweg staan alle ploegbussen. Neem hier gerust een kijkje om uw favoriete wielrenner(s) te zien.   
  • Op de Markt vindt de ploegenpresentatie plaats en staat een pumptrackbaan voor de jeugd.

Informatie voor inwoners van Oostburg

Een groot evenement als de Renewi Tour zorgt naast veel sportiviteit en gezelligheid ook voor (verkeers)hinder. Op dit moment bekijken we welke maatregelen nodig zijn om alles veilig te laten verlopen. Begin augustus maken we alles definitief bekend: wegafsluitingen en andere hinder, parkeermogelijkheden en openbaar vervoer. De omwonenden van het Ledelplein en de Markt ontvangen dan een brief over alle maatregelen. Begin juli kregen alle inwoners van Oostburg een informatiebrief. 

Informatie

Alle informatie over de Renewi Tour vindt u op: https://renewitour.com/nl/