Informatie parkeerboete

Heeft u een parkeerboete ontvangen? Op de achtergelaten bon staat waar de parkeerboete voor is. U ontvangt de naheffing (boete) per post.

Naheffingsaanslag parkeerbelasting

In bepaalde gebieden moet u betalen om te parkeren. Dit heet parkeerbelasting. Betaalt u niet of te weinig? Dan kunt u een parkeerboete ontvangen. Dit heet ‘Naheffingsaanslag parkeerbelasting’. U ontvangt thuis een duplicaat van de opgelegde naheffingsaanslag parkeerbelasting. Deze wordt verstuurd door het bedrijf Cannock Chase Public. In dit duplicaat staat hoe u kunt betalen. Het bedrijf Cannock Chase Public werkt in opdracht van de gemeente.

Bezwaar maken tegen naheffingsaanslag

Bent u het niet eens met de parkeerboete, dan kunt u bezwaar maken. Wacht met het indienen van het bezwaar tot u de brief van Cannock Chase Public ontvangt. Dan beschikt u namelijk over de juiste informatie hoe bezwaar te maken en waaraan dit bezwaar moet voldoen.

Aankondiging van beschikking

U kunt ook een bekeuring ontvangen na een overtreding. Bijvoorbeeld fout parkeren (niet op een betaalde parkeerplek), te hard rijden of door rood rijden. U ontvangt dan een ‘Aankondiging van beschikking’. U krijgt deze beschikking thuisgestuurd van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). U betaalt deze beschikking ook aan het CJIB.

Bezwaar maken tegen beschikking

Bent u het niet eens met de opgelegde beschikking? Op de website van het Openbaar Ministerie staat hoe u digitaal en schriftelijk bezwaar in kunt dienen.