Belfort Sluis

Op deze pagina informeren wij u binnenkort over verdere ontwikkelingen, activiteiten en openstelling van het Belfort tot mei 2021.

Het Belfort in Sluis tijdelijk gesloten

Het Belfort in Sluis is vooralsnog van 31 december 2020 tot 1 mei 2021 gesloten. Dat betekent dat er tijdelijk geen bezoek aan Museum Het Belfort kan worden gebracht en zowel de Raadzaal, de Burgemeesterskamer als de Taalkamer voor een aantal maanden niet beschikbaar zijn voor verhuur. In deze periode vinden er tevens geen rondleidingen, tentoonstellingen en exposities in het Belfort plaats.

Onze stadsbeiaardier Piet Hamelink blijft iedere zondag van 15.30 uur tot 16.30 uur het carillon van het Belfort bespelen zoals u van hem gewend bent.

De website www.belfortsluis.nl gaat per 31 december 2020 tijdelijk offline en wordt doorgelinkt www.gemeentesluis.nl/belfort. Op deze pagina informeren wij u over verdere ontwikkelingen, activiteiten en openstelling van het Belfort in mei 2021.

Achtergrondinformatie tijdelijke sluiting Belfort

Zoals bekend beëindigt VVV Zeeland per 1 januari 2021 haar activiteiten. VVV Zeeland heeft de gemeente Sluis gevraagd of wij de dienstverlening vanuit de huidige kantoren (Sluis en Cadzand-Bad) willen continueren. Samen met verschillende belanghebbenden werken we momenteel aan een visie op streekpromotie en gastheerschap en een visie op musea. Dit geeft ons de gelegenheid om ons opnieuw te bezinnen op welke wijze de promotie en marketing voortgezet wordt, waarbij de musea mogelijk een functie kunnen vervullen. Dat heeft als gevolg dat VVV Zeeland de kantoren in Sluis en Cadzand-Bad eind 2020 sluit en Museum Het Belfort in Sluis vooralsnog tot 1 mei 2021 gesloten is.