Nieuws en persberichten

 • Reiniging, restauratie en conservering kunstwerk ‘Wachters aan de Schelde’ in Breskens

  Aan de Kaai in Breskens staat sinds dertig jaar het kunstwerk ‘Wachters aan de Schelde’ van Omer Gielliet. Het kunstwerk bevindt zich in een matige tot slechte conditie. Daarom heeft de gemeente Sluis, eigenaar van het kunstwerk, het initiatief genomen om het kunstwerk te laten reinigen, restaureren en conserveren.

 • Training Vrijwilliger+

  Bent u op zoek naar een leerzame en zinvolle tijdsbesteding? En wilt u graag een bijdrage leveren aan het welzijn van andere mensen? Zo ja, heeft u er al eens aan gedacht om vrijwilliger+ te worden?

 • Zomerconcerten carillon Belfort te Sluis

  Carillonconcert Belfort: Toni Raats zondag 1 augustus

 • Nieuw model Nederlandse identiteitskaart per 2 augustus 2021

  Op 2 augustus 2021 wordt het nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Dit nieuw vormgegeven model voldoet aan de eisen van de Europese verordening 2019/1157 en aan de toezeggingen aan de Tweede Kamer.
  Wijzigingen identiteitskaart

 • Helpt u mee tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour?

  ijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van stichting De Noordzee wordt van 1 tot en met 15 augustus 2021 de héle Noordzeekust schoongemaakt. U kunt daarbij helpen. Op zondag 1 augustus wordt het strand in Cadzand schoongemaakt en op maandag 2 augustus is het strand in Groede aan de beurt.

 • DELTA legt glasvezel aan in Breskens

  De Zeeuwse Telecomprovider DELTA legt dit jaar op maar liefst acht plaatsen in Zeeland glasvezel aan. Onlangs is het bedrijf gestart met de aanleg van glasvezel in Breskens, en de werkzaamheden zijn daar nu in volle gang. Ook in Hulst, Kapelle, Kruiningen en Zierikzee is de schop inmiddels in de grond gegaan.

 • Nieuw model Nederlandse identiteitskaart per 2 augustus 2021

  Op 2 augustus 2021 wordt het nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Dit nieuw vormgegeven model voldoet aan de eisen van de Europese verordening 2019/1157 en aan de toezeggingen aan de Tweede Kamer.

 • Uitreiking Sluise kanjer donderdag 15 juli

  Donderdag 15 juli heeft burgemeester Vermue de Sluise kanjer uitgereikt aan Bernard van Vlierberghe. Deze werd uitgereikt omdat Bernard zich 25 jaar heeft ingezet voor het Belgisch centrum voor geleidehonden. (DCG) Door het inzamelen van plastic dopjes groeide Bernard van Vlierberghe uit tot bekende West- Zeeuws- Vlaming. De 75-jarige Bernard stopt noodgedwongen met de inzamelactie, zijn gezondheid gaat voor.

 • Mogelijk aanspoelen 13 jerrycans Zeeuwse kust

 • Ontdek Sluis tijdens één van de wandelingen

  Sluis ontleent zijn karakter onder andere aan de vestingwallen, het Belfort en de rijke historie. Vanuit het Belfort worden in juli en augustus op zaterdag stadswandelingen georganiseerd. Een enthousiaste gids leidt u rond langs allerlei bijzondere plekjes in de stad.

 • Creatieve, dienstverlenende ondernemer voor het Belfort gezocht!

  In het Belfort is veel te beleven, voor jong en oud. Er is de mooie raadszaal met exposities, een fraaie burgemeesterskamer, een quizkamer en er is een speurtocht uitgezet. In het museum kunt u op een interactieve manier kennis maken met de indrukwekkende
  geschiedenis van Sluis. En er is natuurlijk de Belforttoren met een schitterend uitzicht over Sluis, zijn vestingwerken en omringende landschap.

 • Zomerconcerten carillon Belfort te Sluis

  De serie zomerconcerten op het carillon van het Belfort in Sluis begint op zondagmiddag 18 juli. Dit jaar wordt in de beiaardwereld de 300e geboortedag herdacht van de componist Matthias Van den Gheyn (1721-1785), ook wel beschouwd als de “Bach van de beiaard”. In verschillende concertprogramma’s zal werk van hem klinken.

 • Hulp bij verduurzaming van uw huis

  Voor woningeigenaren is het vaak lastig om te bepalen hoe zij hun woning het slimst kunnen verduurzamen. Welke mogelijkheden zijn er? In welke volgorde en door welke partijen kunnen de maatregelen het beste uitgevoerd worden? Welke kosten komen er bij kijken en welke subsidies zijn er? Energiek Zeeland en Duurzaam Bouwloket helpen!

 • Mantelzorgmiddag bij pluktuin Flikweert

  Op donderdag 22 juli 2021 zijn mantelzorgers van 14.00 tot 16.30 uur van harte welkom bij pluktuin Flikweert

 • Start Baloise Ladies Tour in Cadzand

  Op zaterdag 10 juli wordt om 11.00 uur aan de jachthaven (Maritiem Plaza) van Cadzand het startsein gegeven van de tweede rit van de Baloise Ladies Tour.

 • Alternatieve kermisdata 2021

 • Als elke minuut telt, is snelle hulp van levensbelang

  Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een AED aansluit.

 • Welke Zeeuws-Vlaamse ondernemer scoort het best op maatschappelijk verantwoord ondernemen?

  Ondernemers in Zeeuws-Vlaanderen kunnen zich kandidaat stellen voor de tweede editie van de MVOprijs.

 • Zilveren penning voor Frank Faes

  Afgelopen vrijdag is Frank Faes uit Sluis door de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen bekroond met een zilveren penning. De heer Faes redde in augustus vorig jaar een meisje uit zee.

 • Bereikbaarheid gemeente Sluis

  We werken momenteel aan de optimalisatie van onze bereikbaarheid.

 • Parkeren op de Markt in IJzendijke op zaterdag

  Parkeert u uw auto regelmatig op de Markt in IJzendijke? Dat kan! Maar staat uw auto er nog op zaterdagochtend na 06.00 uur, dan is dat niet toegestaan. Dit zorgt voor overlast voor de marktkooplieden waardoor de weekmarkt niet opgebouwd kan worden.

 • Elfde subsidieronde voor verkrotte woningen

  De elfde subsidieronde van de Provinciale Impuls Wonen (PIW) is vanaf 5 juli 2021 open voor aanvragen. Een PIW-subsidie kan bewoners, gemeenten en woningcorporaties helpen bij het slopen, vernieuwen of samenvoegen van verkrotte woningen. Voor de subsidie stelt de Provincie Zeeland in totaal € 1.050.000 beschikbaar.

 • Vanaf 1 juli 2021 publiceren wij alle bekendmakingen, meldingen en kennisgevingen in ons digitale Gemeenteblad

  U leest wekelijks alle officiële publicaties (ook wel bekendmakingen genoemd) in het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad (ZVA). Vanaf 1 juli 2021 geldt de Wet elektronische publicaties (Wep) en is de gemeente Sluis, net als andere overheden, verplicht om deze bekendmakingen digitaal te publiceren. Daardoor vindt u alle bekendmakingen van de gemeente Sluis terug via de website van de Overheid.

 • Nieuwe opstelling weekmarkt Oostburg

  Vanaf woensdag 23 juni 2021 krijgt de weekmarkt in Oostburg een iets andere indeling. De meeste marktkramen blijven staan op de oude vertrouwde locatie, maar enkele marktkooplieden verplaatsen van het Ledelplein naar de Markt en andersom. Om te voorkomen dat u moet zoeken, ziet u op onderstaande plattegrond waar u de kramen kunt vinden.

 • Wandeling voor mantelzorgers

  Na een lange tijd elkaar alleen digitaal te hebben gezien, organiseren we weer de eerste fysieke activiteit voor mantelzorgers: een wandeling door de Groese polder en het hertenkamp. Een mooie gelegenheid om andere mantelzorgers te ontmoeten.

 • Nieuwe locatie kunstwerk Broden en Vissen

  Maandag 14 juni maakten burgemeester Marga Vermue, kunstenaar Johnny Beerens en Martin Verbrugge de nieuwe locatie van het kunstwerk Broden en Vissen bekend. De muurschildering van Johnny Beerens verhuist dit najaar naar het terrein van Verbrugge Terminals in Terneuzen. De silo op het terrein biedt een passend decor voor het kunstwerk van 25 bij 20 meter (bijna 500 m2). Het kunstwerk krijgt zodoende een nieuwe plaats in Zeeuws-Vlaanderen en blijft in zijn geheel behouden.

 • Cultureel Erfgoed West-Zeeuws-Vlaanderen

  Waarschijnlijk heeft u al iets gezien over de nieuwe samenwerking tussen de twaalf musea van de gemeente Sluis. Een advertentie in de Badkoerier, de achterkant van de nieuwe fietskaart en sinds kort de grote borden aan de Dick Bruna verdwaalpalen op het strand!

 • Compliment aan onze inwoners!

  Op 1 januari 2021 ging in de gemeente Sluis de nieuwe afvalinzameling in. Het restafval wordt eens in de vier weken opgehaald, het PMD-afval wordt eens in de twee weken opgehaald en papier en karton wordt ingezameld via een papiercontainer. Een aantal veranderingen waar u als inwoners misschien even aan moest wennen. Dat begrijpen we.

 • Aanvragen lintje Lintjesregen 2022

  Veel inwoners uit onze gemeente zetten zich op een bijzondere manier in voor onze samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, inzet voor een goed doel maar ook een buitengewone prestatie tijdens betaald werk. Zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. 26 april jl. tijdens de lintjesregen zijn maar liefst negen Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in de gemeente Sluis.

 • Groen onderhoud

  Zoals u wellicht gemerkt heeft in uw eigen tuin, door de vele regen van de afgelopen tijd staan bloemen volop in bloei en beginnen alle bomen en struiken groen te kleuren. De vele regen was de laatste jaren een welkome verschijning tijdens de warme droge periodes.

 • Gezocht: enthousiaste campagneteamleden!

  Wij hechten waarde aan een schonere zee en natuur en willen ons daarvoor inzetten! Daarom zijn wij voor ons Campagneteam Schoon Zeeland ook deze zomer weer op zoek naar enthousiaste mensen (periode 26 juli tot en met 3 september) die zich hiervoor willen inzetten.

 • Eerst checken, dan klikken

  In een bericht, bijvoorbeeld een e-mail of sms, wordt gevraagd om te klikken op een link of om in te loggen. Die link kan bijvoorbeeld leiden naar een valse website van een bank waarin gevraagd wordt om gegevens in te vullen. Op deze manier proberen internetcriminelen toegang te krijgen tot uw computer of persoonlijke gegevens. Deze manier om gegevens te achterhalen heet phishing (letterlijk: ‘hengelen’). Met die gegevens kunnen internetcriminelen u vervolgens veel geld afhandig maken.

 • De gemeente Sluis is op zoek naar vrijwillige begeleiders voor statushouders

  Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning die zich vestigen in Nederland. Zo ook in de gemeente Sluis. In de eerste periode, minstens 6 maanden tot 1,5 jaar, worden ze ondersteund door een vrijwilliger. Deze vrijwilliger maakt hen wegwijs in hun nieuwe land en omgeving. Bijvoorbeeld door hen kennis te laten maken met het winkelaanbod, de school voor de kinderen, de inburgering, aanmelden bij de huisarts, verenigingen, hulp bieden bij brieven en post die zij ontvangen.

 • Blauwe Vlag voor stranden en jachthaven in gemeente Sluis

  De Blauwe Vlag wappert dit jaar opnieuw op de stranden! We mogen voor het 17e jaar op rij de Blauwe Vlag voeren aan onze stranden. De jachthaven van Cadzand-Bad mag het Blauwe Vlag keurmerk voor de vierde keer op rij voeren.

 • Subsidie voor projecten uit tweede ronde Regio Deal Zeeuws-Vlaanderen

  Vanuit de Regio Deal Zeeuws-Vlaanderen ‘Zeeuwen zelf aan zet’ wordt 20 miljoen euro geïnvesteerd in projecten die bijdragen aan een leefbaar, zelfredzaam en toekomstbestendig Zeeuws-Vlaanderen, waar de inwoners trots op zijn. Het college van Burgemeester en Wethouders van Terneuzen heeft in de tweede ronde zes projecten goedgekeurd. De initiatiefnemers ontvangen binnenkort het eerste deel van hun subsidie en kunnen aan de slag met de uitvoering.

 • Maak nooit zomaar geld over

  In april is het de Senioren en Veiligheidsmaand. Vanaf deze maand geven we extra aandacht aan de veiligheid van senioren. Elke week wordt een manier belicht waarop criminelen kunnen toeslaan. Deze week gaat het over ‘Hulpvraagfraude’.

 • Digitaal koffiemoment voor mantelzorgers

  Op dinsdag 20 april 2021 hebben we het eerste digitale koffiemoment voor mantelzorgers georganiseerd. Het was een gezellige en zinvolle activiteit. Daarom hebben we twee nieuwe data gepland voor een digitaal koffiemoment waarop we mantelzorgers graag digitaal ontmoeten:

 • Update: KCC telefonisch weer bereikbaar

  Vanwege een technische storing was het KCC telefonisch niet bereikbaar. De storing is inmiddels verholpen.

 • Oproep inwoners Breskens aanleveren foto’s banners Spuiplein

  Op het Spuiplein in Breskens staan arcades met panelen met daarop maritieme foto’s. De huidige panelen dateren van 2012 en zijn inmiddels toe aan vervanging. In 2012 was gekozen voor het thema ‘zeilen’. Deze keer kiezen we niet voor een specifiek thema, maar voor een mix van maritieme foto’s met de thema’s ‘strand’, ‘visserij’ en ‘zeilen’.

 • Trap niet in een babbeltruc

  In april is het de Senioren en Veiligheidsmaand. Deze maand geven we extra aandacht aan de veiligheid van senioren. Elke week wordt een manier belicht waarop criminelen kunnen toeslaan. Deze week gaat het over de ‘babbeltruc’

 • Overvolle PMD containers

  Sinds begin 2021 zamelen we in de gemeente Sluis plastic verpakkingsafval, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD-afval) eens in de twee weken huis-aan-huis in. Ook zijn op een aantal locaties in de gemeente PMD-verzamelcontainers beschikbaar. Het gescheiden inzamelen van het PMD-afval verloopt erg succesvol. U biedt tweemaal zoveel PMD-afval ter inzameling aan dan in de voorgaande jaren. Daar zijn we u zeer dankbaar voor!

 • Koningsdag 2021

  Een jaar geleden konden we niet bedenken dat we voor het tweede achtereenvolgende jaar Koningsdag thuis zouden vieren. Wat hadden wij graag weer feestelijke oranje activiteiten in de kernen gezien. De rommelmarkten, muziekoptredens, zeskampen. In verband met de voortdurende coronacrisis is dit helaas nog niet mogelijk.

 • Lintjesregen 2021

  De jaarlijkse lintjesregen in de gemeente Sluis is ook dit jaar in aangepaste vorm doorgegaan. Net als vorig jaar ging burgemeester Marga Vermue langs bij de gedecoreerden en verraste zij hen buiten voor het huis met de boodschap dat het Zijne Majesteit heeft behaagd om hen te benoemen in een ridderorde.

 • Zeeuws-Vlaamse gemeenten en Dethon tekenen nieuwe overeenkomsten

  De drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten en Dethon sloten vandaag twee dienstverleningsovereenkomsten (DVO’s): de DVO Groenonderhoud en de DVO Inclusie. Vanwege de geldende coronamaatregelen werd er getekend tijdens een ‘digitaal overleg’.

 • Aangepaste dienstverlening op Koningsdag

  Het Klanten Contact Center is maandag 26 april en dinsdag 27 april 2021 (Koningsdag) gesloten. Ook de milieustraat in Oostburg is op Koningsdag dicht. De inzameling van GFT-afval in Breskens verschuift van dinsdag 27 april naar de zaterdag ervoor: zaterdag 24 april 2021. Op deze dag kan het ophaaltijdstip anders zijn dan u gewend bent. De verzamelcontainers voor restafval bij appartementengebouwen worden op maandag 26 april i.p.v. dinsdag 27 april 2021 geleegd.

 • Let goed op tijdens het pinnen

  In april is het de Senioren en Veiligheidsmaand. Deze maand geven we extra aandacht aan de veiligheid van senioren. Elke week wordt een manier belicht waarop criminelen kunnen toeslaan. Deze week gaat het over meekijken tijdens het pinnen.

 • Verbod op niet-noodzakelijke reizen van en naar België opgeheven

  19 april 2021 heeft de Belgische overheid het verbod op niet-noodzakelijke reizen van en naar België opgeheven. Dit betekent dat er weer meer mogelijk is voor grensverkeer. Het is belangrijk dat dit op een veilige manier verloopt.

 • Museumfilm ‘Van jou is er maar één’

  Op woensdagavond 7 april 2021 is de museumfilm ‘Van jou is er maar één’ digitaal in première gegaan in het Ledeltheater in Oostburg. De museumfilm neemt u op eigentijdse wijze mee door de geschiedenis van West Zeeuws-Vlaanderen. Aan de hand van verschillende musea nemen de personages oom Ben, Rosalie en Frank u mee op ontdekkingsreis door de historie van de regio.

 • Digitale Burger aan Zet bijeenkomst

  Heeft u een idee of een initiatief dat uw kern of de gemeente ten goede kan komen? En als u het zelf kan of mocht organiseren, heeft u misschien al een plan van aanpak? Dan is as woensdag 21 april het perfecte moment om uw mening te laten horen. Praat mee tijdens de digitale Burger aan Zet bijeenkomst. De bijeenkomst is georganiseerd door de gemeente Sluis, RMDO en stads- en dorpsraden.

 • Criminaliteit krijgt steeds andere vormen

  Helaas komt het steeds vaker voor: (oudere) mensen die slachtoffer worden van crimineel gedrag. Sinds de coronacrisis zien we een verschuiving in criminaliteit. Zo is het aantal slachtoffers van hulpvraagfraude (bijvoorbeeld via WhatsApp) fors toegenomen. Ook worden babbeltrucs gebruikt, waarbij oplichters ‘hulp’ aanbieden.

 • Online koffiemoment voor mantelzorgers

  Sinds 17 maart 2020 zijn bijna alle activiteiten voor mantelzorgers stilgelegd vanwege COVID-19. We hebben u sindsdien niet meer persoonlijk gezien of gesproken. Wij, de vrijwilligers en sociaal makelaars van de gemeente Sluis, missen u en staan natuurlijk nog steeds voor u klaar.

 • Nederlandse verkiezing van De Boom van het Jaar

  De vierde editie van de Nederlandse verkiezing van De Boom van het Jaar is gestart op dinsdag 6 april. Ook u als gemeente kunt tot 20 mei de meest bijzondere binnen uw gemeentegrenzen aanmelden via www.deboomvanhetjaar.nl. De verkiezing van De Boom van het Jaar maakt deel uit van European Tree of the Year en wordt in Nederland exclusief georganiseerd door SBNL Natuurfonds in Leersum.

 • Provinciale subsidieregeling Hergebruik Leegstaande panden voor Wonen

  Recent is door Gedeputeerde Staten van Zeeland de subsidieregeling Hergebruik Leegstaande Panden voor Wonen vastgesteld. Doel van de regeling is beeldbepalende of beeldverstorende leegstaande panden te hergebruiken en daarmee een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de leefomgeving. Deze subsidieregeling is gericht op de daadwerkelijke uitvoering van de aanpassingen om de leegstaande panden te hergebruiken. Voor gebouwen die in slechte staat zijn, is sloop en het gebruiken van de locatie voor andere doelen mogelijk. Daarbij heeft hergebruik voor wonen de voorkeur.

 • Zeeuwse Compostdag een succes

  De Zeeuwse Compostdag op zaterdag 27 maart 2021 was een succes! Bezoekers van de milieustraat werden bedankt voor het scheiden van hun afval en kregen een gratis zak compost aangeboden. Wethouder Rian de Feijter heeft meegeholpen met het uitdelen van de compostzakken.

 • Wandelmaatje voor mantelzorgers

  Hoe gaat het met u als mantelzorger? Door de coronamaatregelen zijn er op dit moment weinig mogelijkheden om samen te komen en anderen te ontmoeten. Nu de lente is begonnen en het weer beter wordt, kunnen we ons voorstellen dat u het fijn vindt om naar buiten te gaan. Daarom is het mogelijk om met één van onze wandelmaatjes op pad te gaan!

 • Mantelzorgers, we missen jullie!

  Sinds vorig jaar, 17 maart 2020, zijn bijna alle activiteiten voor mantelzorgers stilgelegd vanwege COVID-19. We hebben u sindsdien niet meer persoonlijk gezien of gesproken. Onze vrijwilligers en sociaal makelaars vanuit de gemeente Sluis missen u en staan natuurlijk nog steeds voor u klaar. We wachten met smart tot we weer een activiteit kunnen organiseren, waarbij we elkaar weer mogen zien en echt kunnen spreken.

 • Zwerfafval opschoondag een succes

  Zaterdag 20 maart was de landelijke opschoondag. Wethouder Rian de Feijter heeft bij de Scouting in Oostburg een Trots-op-ons-Schoon-Zeeland (TooSZ) opspeldpin uitgereikt aan onze afval- en opruimheld Jasmine Bolsius. Jasmine, 12 jaar, gaat wekelijks vanuit Hoofdplaat op pad met haar afvalgrijper om Zeeuws-Vlaanderen een beetje schoner te maken.

 • Levering keukenbakjes voor GFT-afval

  In aanloop naar de nieuwe afvalinzameling die op 1 januari 2021 van start is gegaan, kon u eind vorig jaar een gratis keukenbakje voor GFT-afval bestellen. Deze keukenbakjes zouden begin dit jaar worden bezorgd, maar door de coronacrisis was de productie van de keukenbakjes vertraagd. Inmiddels zijn de keukenbakjes geleverd en worden deze in de week van 12 tot en met 16 april 2021 bij u aan huis geleverd door DBI Container Service.

 • Regentonnenactie een succes: bijna alle regentonnen zijn opgehaald

  In november en december 2020 konden inwoners voor € 20,- een regenton van 227 liter aanschaffen via de gemeente. Dat hebben we geweten! Bijna 400 regentonnen werden besteld. Het ophalen van de regentonnen liep vertraging op wegens de coronamaatregelen.

 • De Zwinstedenloop gaat virtueel

  Van 21 tot en met 28 maart 2021 vindt de virtuele Zwinstedenloop plaats. In deze periode is het mogelijk de afstanden van 5 of 10 km of de halve marathon op eigen gelegenheid te lopen of wandelen.

 • Vraag om extra aandacht grensregio in coronatijd

  De drie Zeeuws-Vlaamse burgemeesters hebben gezamenlijk een open brief geschreven aan de minister-president Alexander De Croo van België en demissionair minister-president Mark Rutte. In deze brief brengen zij de zorgen over onze grensregio voor de komende periode onder de aandacht.

 • Bekendmaking Tijdelijke beleidsregels TONK 2021

  Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat zij in hun vergadering van 2 maart 2021 “de tijdelijke beleidsregels TONK gemeente Sluis” hebben vastgesteld. Op basis van deze regels kunnen inwoners, die problemen hebben met het betalen van hun woonlasten, in aanmerking komen voor een gemeentelijke bijdrage.

 • Vanaf 15 maart 2021: betaald parkeren aan de kust

  Vanaf maandag 15 maart 2021 geldt het betaald parkeren langs de kuststrook en moeten automobilisten op de (gemeentelijke) parkeerterreinen weer betalen. Het betaald parkeren duurt tot en met 15 november 2021.

 • Extra gemeentelijke steunmaatregelen voor ondernemers

  Medio 2020 heeft de gemeente Sluis in samenspraak met Sabewa een aantal ondersteuningsmaatregelen genomen in het kader van de coronacrisis. Dit onder andere op het gebied van een aantal belastingen, precario, leges en uitstel van betalingen.

 • Kick-off E-waste Race Zeeuws-Vlaanderen

  Negen basisscholen uit Zeeuws-Vlaanderen doen van 15 maart tot en met 8 april 2021 mee met de E-waste Race. Uit de gemeente Sluis zijn dit RKBS Sint Jozef uit Eede, de Berenburcht en Sint Bavo uit Oostburg en de Nieuwe van Dale uit Sluis. Wethouder Rian de Feijter was maandag 8 maart 2021 digitaal aanwezig bij de start van het project op RKBS Sint Jozef.

 • Oproep voor eigenaren/verhuurders van winkel- en bedrijfspanden

  De coronacrisis duurt voort. De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor iedereen voelbaar. Ondernemers worden momenteel hard getroffen door de extra maatregelen en de lockdown. Inkomsten lopen terug of vallen helemaal weg terwijl de rekeningen blijven komen.

 • Vrijwilligers voor het Belfort gezocht!

  In het Belfort is veel te beleven, voor jong en oud. Er is de mooie raadszaal met exposities, een fraaie burgemeesterskamer, een quizkamer en er is een speurtocht uitgezet. In het museum kunt u op een interactieve manier kennis maken met de indrukwekkende geschiedenis van Sluis. En er is natuurlijk de Belforttoren met een schitterend uitzicht over Sluis, zijn vestingwerken en omringende landschap.

 • Meld verdachte activiteiten in het buitengebied

  Afgelopen maanden werden in Zeeuws-Vlaanderen drie drugslaboratoria opgerold. Deze zijn kort achter elkaar in beeld gekomen. Afgelegen locaties, zoals leegstaande boerenschuren, worden door criminelen voor dit soort activiteiten uitgezocht.

 • Sabewa Zeeland verstuurt belastingaanslagen 2021

  Tussen 22 en 26 februari 2021 ontvangen inwoners van de Gemeente Sluis de belastingaanslag van Sabewa Zeeland. Dit is een aanslag voor zowel de gemeentelijke belastingen als de waterschapsbelastingen. Bent u aangemeld voor de Berichtenbox? Dan ontvangt u de aanslag alleen digitaal via de Berichtenbox.

 • Maak een wandeling met de burgemeester of wethouder

  Hoe gaat het met u? Door de coronamaatregelen zien we elkaar maar weinig. En als we elkaar zien, is het vaak digitaal. We missen het persoonlijk contact met onze inwoners. Daarom willen we graag een wandeling met u maken. Doet u mee?

 • PREVIEW Herbeleef de gouden tijden van de Zwinstreek

  Deze zomer brengen een nieuwe grensoverschrijdende fietsroute met innovatieve VR-kijkers en een hoogtechnologische tentoonstelling in het Zwin Natuur Park de fascinerende wereld van de Verdwenen Zwingeul en haar middeleeuwse Zwinhavens terug tot leven.

 • Chat Veilig Thuis tijdelijk ook ’s avonds bereikbaar

  03 februari 2021

  Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 9 februari tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis.

 • Chatfunctie Veilig Thuis

  Ook in 2021 kunnen slachtoffers van huiselijk geweld of kindermishandeling hulp krijgen. Dat kan op verschillende manieren.

 • Regio Deal Zeeuws-Vlaanderen

  Vanuit de Regio Deal Zeeuws-Vlaanderen ‘Zeeuwen zelf aan zet’ is 20 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan een leefbaar, zelfredzaam en toekomstbestendig Zeeuws-Vlaanderen, waar inwoners trots op zijn. Negen projecten uit de Regio Deal zijn goedgekeurd. Dit betekent dat ze nu officieel van start kunnen!

 • Toerisme in de gemeente Sluis 2019/2020

  Toerisme is van groot belang voor gemeente Sluis. De brede zandstranden, natuurlijke duinen, authentieke trekken vele toeristen naar de regio. Het is dan ook wenselijk om inzicht te hebben in de omvang en de economische betekenis van toerisme. 2020 is een uniek jaar. De coronacrisis heeft wereldwijd toegeslagen.

 • Beperking van verstrekking van persoonsgegevens uit de basisregistratie personen (BRP)

 • Beleidsplan Sociaal Domein gemeente Sluis 2020-2024

  De gemeenteraad van Sluis heeft in zijn vergadering van 29 oktober 2020 het Beleidsplan Sociaal Domein gemeente Sluis 2020-2024 vastgesteld.
  De dienstverlening en ondersteuning vanuit de gemeente Sluis is gebaseerd op ‘Samenkracht’.

 • Coronavirus

 • Nieuwsdossier: Burgerparticipatie

 • Persberichten