Parkeervergunning voor bewoners

Vanaf 1 januari 2024 regelen we het parkeren met een vergunning online. Dit doen we op basis van kentekenregistratie. Dit betekent dat u een bewonersparkeervergunning en/of bezoekersparkeervergunning (voorheen de bezoekersschijf) voortaan via het e-loket op onze website aanvraagt.

Bewonersparkeervergunning

De papieren vergunning en bezoekersschijf verdwijnen 

Vanaf 1 januari 2024 ligt er geen papieren parkeervergunning of bezoekersschijf meer achter de voorruit van uw auto. Alle parkeervergunningen zijn gedigitaliseerd. Dit betekent dat u vanaf dan in het bezit moet zijn van een nieuwe digitale bewoners- en/of bezoekersparkeervergunning. Deze vraagt u vanaf vrijdag 17 november 2023 aan via ons e-loket. U vraagt de parkeervergunning(en) aan met uw DigiD. Na het afronden van de aanvraag krijgt u een e-mail ter bevestiging en meer informatie. Deze e-mail is afkomstig van het e-loket (no-reply@eloketten.nl).

Aanvragen parkeervergunning (e-loket)  

Hulp nodig bij het aanvragen van de bewonersparkeervergunning? Bekijk deze instructievideo waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u de parkeervergunning aanvraagt. 

Veelgestelde vragen bewonersparkeervergunning

Bezoekersparkeervergunning

Na het aanvragen van één of meerdere bewonersparkeervergunningen kunt u ook een bezoekersparkeervergunning aanvragen. Hiermee meldt u het kenteken van uw bezoek online aan. Bezoekers leggen geen bezoekersschijf meer achter de voorruit van de auto. 

Het online aanmelden van het kenteken van uw bezoek doet u via uw account op de website: mijn.2park.nl. Hier koppelt, wijzigt en voegt u kentekens van uw bezoekers toe aan uw vergunning. Deze pagina opent automatisch in uw internetbrowser en kunt u gebruiken op uw computer, smartphone of tablet. U hoeft hiervoor geen aparte app te downloaden. Hoe het precies werkt? Dat staat in de bevestigingsbrief die u na de aanvraag van de bezoekersparkeervergunning ontvangt. 

Uw bezoek kan vervolgens maximaal drie uur aaneengesloten parkeren. Let op: ontvangt u bezoek voor langer dan drie uur? Verlenging van deze parkeertijd is niet mogelijk. Het betreffende kenteken kan gedurende één uur niet opnieuw aangemeld worden op dezelfde bezoekersparkeervergunning. 

Aanvragen parkeervergunning (e-loket)

Hulp nodig bij het aanvragen van de bezoekersparkeervergunning? Bekijk deze instructievideo waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u de parkeervergunning aanvraagt. 

Veelgestelde vragen bezoekersparkeervergunning