Evenementenvergunning aanvragen

Aanmelden evenementen 2024 (inventarisatie)

Laat u ons voor 1 november 2023 weten of u in 2024 een evenement organiseert? Dat kunt u doen met het formulier: ‘Vooraankondiging evenement 2024’. Dit formulier kunt u hieronder downlaoden. Organisaties die in de afgelopen jaren een evenement hebben georganiseerd, krijgen het formulier per post toegezonden. Heeft u geen formulier ontvangen? Dan kunt u het formulier hieronder downloaden.

Formulier Vooraankondiging evenementen 2024 (PDF)

Organiseert u meerdere evenementen?

Vul dan voor elk evenement een apart formulier in. U kunt het ingevulde formulier:

 • mailen naar info@gemeentesluis.nl;
 • opsturen naar Postbus 27, 4500 AA in Oostburg;
 • afgeven op het bezoekadres op Nieuwstraat 22 in Oostburg.

U krijgt in december een brief waarin staat of wij akkoord gaan met de datum. Dat besluiten wij in overleg met de politie, gemeente Terneuzen en gemeente Hulst. In dit overleg wordt besproken of er evenementen samenvallen. Dit is voor organisatoren vaak niet wenselijk. Ook is het van belang voor de inzet van politie en hulpdiensten. 

 • Gaan wij akkoord met de datum van uw evenement? Dan kunt de vergunningsaanvraag of melding klein evenement indienen. De formulieren hiervoor vindt u op deze pagina.
 • Gaan wij niet akkoord met de datum van uw evenement? Dan nemen wij contact met u op en zoeken we samen naar een gepaste oplossing.

Wij mogen evenementen niet verbieden omdat ze samenvallen met andere evenementen. Dit mag wel als het samenvallen problemen oplevert. Denk hierbij aan problemen op gebied van de openbare orde, overlast en/of verkeersveiligheid.

Neem gerust contact op als u vragen heeft. Bijvoorbeeld als u na de inventarisatie wilt weten of uw evenement samenvalt met een ander evenement. U kunt contact opnemen met het cluster Vergunningen APV. U bereikt hen op (0117) 457 000 of via info@gemeentesluis.nl.

Voor een middelgroot of groot evenement moet u een evenementenvergunning aanvragen.
Voor een klein evenement  zoals een straatbarbecue hoeft u alleen een melding te doen.

Evenementenvergunning aanvragen

Online melding klein evenement

Wat u moet weten

 • Meld een evenement liefst voor 1 november van het voorgaande jaar.
  Half november ontvangt u dan bericht of de datum akkoord is.
  U moet dan nog wel uw evenementenvergunning aanvragen of uw melding klein evenement doen.
 • Een vergunning vraagt u minstens 12 weken vooraf aan.
  Een melding maakt u minimaal 4 weken voor aanvang van het evenement.
  Beter is het om dit eerder, zo snel als mogelijk te doen.

Kosten

De kosten hangen af van wat u allemaal organiseert.

Overleg

Heeft u vragen? Overleg vooraf met ons.

Overige vergunningen

Mogelijk moet u ook een vergunning of ontheffing aanvragen voor:

 • Het tijdelijk schenken van alcohol.
 • Kansspelen.

Gratis promotie voor uw evenement  

De gemeente Sluis bruist jaarlijks van de evenementen en uitstapjes die worden georganiseerd. Maar hoe weten onze inwoners en gasten waar en wanneer uw evenement plaatsvindt? De evenementenkalender van Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen biedt uitkomst. Meld uw evenement gratis aan. En wie weet neemt het team van Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen contact met u op voor een interview om uw evenement nog wat extra aandacht te geven via hun social media kanalen

Logo We Zien Je Hier Graag

Oplaten van ballonnen

In onze gemeente geldt geen algeheel verbod voor het oplaten van ballonnen. Wij beseffen wel dat het oplaten van ballonnen schadelijk is voor het milieu. Daarom vragen wij u om in geval van feestelijkheden na te denken over andere, niet schadelijke alternatieven, zoals het oplaten van vliegers, bellenblazen of theelichtjes branden. Op deze manier helpt u om het milieu te sparen.