Informatie en cijfers

Eén antwoord van de overheid 

Startende ondernemers en ondernemers met nieuwe plannen of activiteiten adviseren wij eerst het Ondernemersplein te raadplegen. Alle informatie van de overheid is hier gebundeld op een gebruiksvriendelijke website.  

Link naar Ondernemersplein

Meten is weten 

Belangrijk bij het starten van een nieuw bedrijf of bij het uitbreiden van activiteiten is meten. Hoe zit het bijvoorbeeld met de marktpotentie en de concurrentie in jouw beoogde vestigingsplaats. Raadpleeg KVK Locatiescan voor meer informatie.

Link naar KVK Locatiescan

Hoeveel bedrijven in uw branche zijn al actief in uw regio? Raadpleeg KVK Bedrijventeller voor meer informatie.

Link naar KVK Bedrijventeller 

Bekijk en vergelijk economische data 

Via Regiodata van de Kamer van Koophandel kan heel veel data over jouw regio worden opgevraagd en worden vergeleken met andere gemeenten, regio’s, provincies. Op gebied van bedrijfsstructuur, conjunctuur, arbeidsmarkt, dynamiek, leegstand, banen en meer. Per regio is online zelfs direct een compleet kwartaalrapportage op te vragen.  

Link naar KVK Regiodata

Raadpleeg ook de webstie Waarstaatjegemeente.nl voor cijfers en statistieken van gemeenten op thema’s als bouwen en wonen, economie, werk en inkomen, onderwijs en meer. 

Link naar Waarstaatjegemeente.nl

Toeristische cijfers 

Kerncijfers over de vrijetijdseconomie in Zeeland is gebundeld in het leaflet van HZ Kenniscentrum Kusttoerisme.  

Link naar leaflet kerncijfers 

Zoekt u specifieke informatie? Neem contact op met het Ondernemersloket. Dat kan via ondernemen@gemeentesluis.nl of telefoonnummer +31 117 457000.