B2B 2.0

Wat een ananas met uw bedrijf te maken heeft? Dat ontdekte u tijdens de Business to Business 2.0. 

  • Datum: 21 maart 2023
  • Tijd: 14.45 - 18.00 uur en/of 18.45 - 22.15 uur
  • Locatie: Mauritshof IJzendijke

Organisatie: een samenwerking van Gemeente Sluis (Ondernemersloket en Toerisme) en Stichting Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen 

We  kijken terug op een dag waarbij veel actuele thema’s aan bod kwamen. Waar mooie dialogen gevoerd werden en waar we de saamhorigheid van de streek, met de smaak van ananas, proefden. Op zo’n dag komt er veel op u af. En u kon niet bij alle workshops aanwezig zijn. Naderhand iets teruglezen is dan handig. Hieronder vindt u informatie van de sprekers en de sessies met een link naar de presentaties van die dag.

Gastspreker Laura de la Mar van `Gastvrijheid in Bedrijf’ nam de aanwezigen ’s middags mee in een inspirerend verhaal over hoe belangrijk gastvrijheid voor een organisatie is. En wat de ananas daarbij kan betekenen. “Het maakt niet uit in welke branche u werkt: met gastvrijheid maakt u het verschil!” Heeft u haar verhaal gemist of wilt u nog eens terugkijken? Via de link ziet u haar presentatie.

Presentatie ‘Gastvrijheid - ontwikkelen van gastvrije organisaties en bedrijven’ door Laura de la Mar.

Sessie - Workshop Employer Branding 

Spreker: Carolien Baecke - Buro Focus

Binden en boeien van medewerkers - Hoe doet u dat?

In deze krappe arbeidsmarkt is het een grote uitdaging om nieuwe medewerkers te vinden, aan te trekken én uw huidige mensen te behouden. Een sterk werkgeversmerk en effectieve arbeidsmarktcommunicatie kan daar heel goed bij helpen. Tijdens deze workshop delen we praktische tips, kennis en ervaring waarmee u zelf aan de slag kan.

Sessie - Landschapspark Zwinstreek

Spreker: Ine Soenen - Provincie West-Vlaanderen

Landschapspark Zwinstreek tilt de ambitie van en voor het gebied naar een hoger niveau. Een landschapspark? Wat is dat en op welke manier kan dit grensoverschrijdend traject een boost betekenen voor het ondernemerschap? Hoe stimuleren we samenwerking over de grens heen en zorgen we ervoor dat de dynamiek van het gebied versterkt wordt?

Over deze vragen licht Ine Soenen, Provincie West-Vlaanderen, een tipje van de sluier op, van wat de toekomst kan brengen.

Besloten sessie - Gastheerschap van de Zwinstreek

Spreker: Ilse de Smit - Stichting Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen

Samenwerken om samen te werken. Heeft uw gast behoefte aan een arrangement, magazine, culinaire fietstocht, speurtocht of app? Aan de hand van speeddates, praktijkvoorbeelden en uitwisseling van ideeën kijken we waar we elkaar kunnen versterken en hoe we onze gasten nog beter kunnen verleiden de Zwinstreek te ontdekken. 

Sessie - Digitale weerbaarheid

Sprekers: Arne Hulstein/Pascal Kartan, Innovatiehub Dockwize 

Als ondernemer wilt u de volgende stap maken. Dockwize helpt u daarbij! Tijdens deze interactieve sessie met een inspirerende spreker gaan we aan de slag met digitalisering. Aan de hand van actuele thema’s zoals e-commerce, robotica, ai en data-analyse gaat u met andere ondernemers in gesprek. Sluit u aan en UNLOCK YOUR POTENTIAL!

Digitale weerbaarheid sheet 1

Digitale weerbaarheid sheet 2

Sessie - Kennis en innovatie in de vrijetijdssector

Spreker: Diana Korteweg Maris, HZ Kenniscentrum Kusttoerisme en Minke Rabaut Impuls Zeeland

Gastvrijheid staat centraal in de vrijetijdssector. Met deze gastvrijheid weet West-Zeeuws-Vlaanderen jaarlijks zeer veel bezoekers te trekken, maar ook de eigen inwoner maakt gebruik van het vrijetijdsaanbod. In deze sessie deelt HZ Kenniscentrum Kusttoerisme actuele cijfers en feiten over de vrijetijdssector, wat betreft vraag, aanbod en impact op de regio. Impuls Zeeland en HZ Kenniscentrum Kusttoerisme vertellen hoe zij ondernemers kunnen ondersteunen bij de doorontwikkeling van hun bedrijf. 

Presentatie Kennis en innovatie in de vrijetijdssector

Sessie - Cultuurverschillen in zakendoen tussen België en Nederland

Spreker: Erik Schroeven - Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg (NKVK)

Zakendoen in de BELUX is verschillend maar hoeft niet onmogelijk te zijn. In deze sessie neemt een Belg (“met een oranje hart”) u mee op een culturele wandeling doorheen Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Een uitstap met oog voor culturele verschillen, valkuilen en het anticiperen op problemen.

Sessie - Personeel werven uit Europa met UWV-EURES

Sprekers: Martin Rijk en Ingrid de Leeuw - Eures UWV

De huidige arbeidsmarkt vraagt om slimme personeelsoplossingen. Eén van de oplossingen is het inzetten van de kosteloze EURES dienstverlening. EURES staat voor European Employment Services, een Europees netwerk dat werken en werven over grenzen heen bevordert. Dit begint al in de grensstreek met Vlaanderen. Vanuit het EURES-netwerk helpen we in heel Europa werkzoekenden aan een baan en werkgevers aan personeel. Bij de werving en selectie van personeel in Europa bepalen verschillende factoren de mate van succes. Denk aan het omgaan met cultuurverschillen, het schrijven van een goede vacaturetekst in verschillende talen, het vinden van de juiste zoekkanalen of hulp bij het regelen van praktische zaken voor uw nieuwe medewerker. Aan het einde van deze deelsessie weet u hoe u de meeste kans heeft op succes!

Presentatie Personeel in Europa