Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2018 / Maart / Week van het geld: ga jij bewust om met geld?

Week van het geld: ga jij bewust om met geld?

Van 12 tot en met 16 maart is het in Nederland de 'Week van het geld'. Tijdens deze week worden op veel scholen activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Maar ook thuis kun je er aandacht aan besteden. Niet alleen deze week, maar het liefst natuurlijk voortdurend! Want kinderen die al jong leren met geld om te gaan, leggen een basis voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Kijk op www.weekvanhetgeld.nl voor meer informatie, tips en activiteiten voor thuis. 

 

Startpunt Geldzaken

Als kind kun je nog leren omgaan met geld, maar als volwassene heb je al een grote financiële verantwoordelijkheid. Wil jij wijzer worden in geldzaken? Startpunt Geldzaken is een digitaal platform waarop inwoners worden geholpen om hun financiën beter te beheersen. Niet alleen als je moeilijk of niet rondkomt, maar ook als je geld overhoudt kun je soms hulp gebruiken bij het beheren en beheersen van je financiën. Doel van het digitale platform is om de financiële redzaamheid van inwoners te bevorderen, door geldplannen beschikbaar te stellen voor verschillende type huishoudens. Met deze plannen krijg je grip op geld en daarmee op je leven. Kijk voor meer informatie en de geldplannen op sluis.startpuntgeldzaken.nl (zonder www. ervoor).

 

Meer tips

Kijk ook eens op de volgende websites voor meer informatie, rekentools en handige tips:


 

Porthos Sluis

De websites helpen je op weg om grip te krijgen op je eigen financiële situatie. Kom je er alleen of met behulp van familie of vrienden niet uit, dan kun je contact opnemen met Porthos Sluis. Porthos Sluis is de gemeentelijke balie voor ondersteuning en begeleiding in Sluis. Je kunt ons bereiken via het KCC van de gemeente (Nieuwstraat 22 in Oostburg) en het ernaast gelegen Porthos-gebouw (Nieuwstraat 2). Of via telefoonnummer 140117 en info@gemeentesluis.nl.


Uitgelicht


Zoeken