Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2018 / Januari / Bijeenkomsten voor mantelzorgers

Bijeenkomsten voor mantelzorgers

Wanneer u langdurig onbetaalde zorg biedt aan iemand die u dierbaar is, dan bent u mantelzorger. Mantelzorgers verdienen aandacht en ondersteuning. Porthos Sluis organiseert daarom gespreksmiddagen en uitstapjes voor mantelzorgers. Ook kunt u bij ons terecht voor ondersteuning en een luisterend oor.

In het eerste kwartaal van 2018 kunt u meedoen aan de volgende activiteiten:

- Donderdag 1 februari:

Gespreksgroep met als thema ‘Wat kan de WMO voor u betekenen’, van 14.00 tot 16.00 uur in de kantine onder het Porthosgebouw, Nieuwstraat 2 in Oostburg (ingang en parkeren aan achterzijde van het gemeentehuis). Eveline Verduijn van de gemeente Sluis geeft uitleg over mogelijkheden vanuit de WMO voor mantelzorgers. Aanmelden is niet nodig.

- Woensdag 28 februari:

Ontspannende middag, georganiseerd door de werkgroep Gewoon Gezellig. Van 14.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom bij scholierencentrum TimeOut voor het maken van kaarsen met Kaarsenmakerij Flamour uit Groede. Eigen bijdrage is € 5,- (dit is inclusief koffie met iets lekkers). Aanmelden kan tot en met dinsdag 20 februari bij sociaal makelaar Jessica van As via jvanas@gemeentesluis.nl of tel. 140117.

Heeft u rolstoelvervoer nodig? Dan kunt u via Porthos Sluis een beroep doen op rolstoelvervoer van het Rode Kruis.  Neem daarvoor contact op met Mantelzorgondersteuning van Porthos Sluis.

Mantelzorgondersteuning

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij Porthos Sluis, Mantelzorgondersteuning, Nieuwstraat 2, 4501 BD Oostburg, tel. 140117, info@gemeentesluis.nl, www.gemeentesluis.nl. Porthos Sluis is de gemeentelijke balie voor ondersteuning en begeleiding in Sluis. Hier kunt u terecht met vragen op het gebied van Jeugd & Gezin, Werk & Inkomen, Wmo en Leefbaarheid &  Burgerparticipatie.