Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / December / Nieuwe openstellingen PlattelandsOntwikkelingsProgramma, POP3

Nieuwe openstellingen PlattelandsOntwikkelingsProgramma, POP3

POP staat voor PlattelandsOntwikkelingsProgramma en is het Europese subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling. Het derde programma, POP3, is bedoeld voor het stimuleren van milieuvriendelijke manieren van produceren waarbij de landbouw wel concurrerend blijft.

Sinds 4 december 2017 zijn twee regelingen opengesteld, Leader en de subsidie Jonge Landbouwersregeling (JOLA).

Regeling uitvoering van LEADER-projecten

Met de ‘Regeling uitvoering van LEADER-projecten’ kan worden ingezet op de plaatselijke ontwikkelingen in het kader van LEADER. Deze regeling is bestemd voor projecten die vallen in het kader van de 'bottom-up' benadering van vitalisering van het platteland. Voor deze regeling wordt Zeeland onderverdeeld in 2 regio's: Zeeuws-Vlaanderen en Midden- en Noord-Zeeland. Deze subsidieregeling is opengesteld van 4 december t/m 15 maart 2018.

Subsidie Jonge Landbouwersregeling (JOLA)

De Jonge Landbouwersregeling stimuleert jonge landbouwers (t/m 40 jaar) fysiek te investeren in de verduurzaming van hun agrarische onderneming. Het gaat dan voornamelijk om de aanschaf van moderne installaties en machines. De modernisering moet bijdragen aan verbetering van bijvoorbeeld het milieu, biodiversiteit of volks- en diergezondheid en mag niet alleen of hoofdzakelijk gericht zijn op verbetering van de rentabiliteit van de onderneming. De openstelling loopt tot 15 januari 2018.

Wilt u meer lezen over deze subsidieregeling kijk dan op de website van de provincie Zeeland.

Heeft u vragen over mogelijkheden binnen de gemeente Sluis neem dan contant op via 14 0117.