Gemeentepolis

Bent u bekend met de Gemeentepolis? Inwoners met een beperkt inkomen kunnen gebruikmaken van de Gemeentepolis: de collectieve zorgverzekering van de gemeente Sluis. Deze collectieve zorgverzekering biedt verschillende voordelen. Zo betaalt de gemeente mee aan uw zorgverzekering en kunt u gebruikmaken van goede en betaalbare zorg. Hierbij kunt u denken aan vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdragen Wmo.

Keuze uit drie aanvullende verzekeringen

Voor het jaar 2023 kunt u weer kiezen uit drie aanvullende verzekeringen. Hierdoor is er altijd een pakket die bij uw situatie past. De pakketten zijn: 

  • CZ Gemeenten Start (totale kosten per maand € 146,73)
  • CZ Gemeenten Extra (totale kosten per maand € 160,44)
  • CZ Gemeenten Extra Uitgebreid (totale kosten per maand € 167,70)

Voor een overzicht van de vergoedingen per pakket, de kosten per pakket, een handige keuzehulp en het afsluiten van de zorgverzekering, verwijzen wij u naar www.gezondverzekerd.nl/sluis

Let op: CZ heeft polissen naar klanten gestuurd met daarop de verkeerde totaalpremie. De bijdrage van de gemeente is hierbij opgeteld in plaats van in mindering gebracht. Bovenstaande premies en de premies op de www.gezondverzekerd.nl/sluis zijn juist. 

Overstappen naar de Gemeentepolis

Als u wilt deelnemen aan de Gemeentepolis, dient u voor 1 januari 2023 over te stappen. Zorgverzekeraar CZ zegt uw oude zorgverzekering voor u op. Bent u al bij CZ verzekerd, dan kunt u gedurende het hele jaar deelnemen aan de Gemeentepolis vanaf de eerste dag van de maand. Wanneer u een betalingsachterstand of schuld heeft bij uw huidige zorgverzekeraar, kunt u niet overstappen naar de Gemeentepolis. Neem contact op met uw huidige zorgverzekeraar om een betalingsregeling te treffen. Wanneer u de volledige betalingsachterstand heeft betaald, kunt u overstappen naar de Gemeentepolis.

Meer informatie of hulp

Voor meer informatie over de drie pakketten en de vergoedingen kunt u contact opnemen met de klantenservice van CZ via 088 - 555 7777. Komt u er met de digitale keuzehulp niet uit en wilt u graag persoonlijk advies? Bel dan naar de gemeente Sluis via telefoonnummer 14 0117. Een folder met meer uitleg over de drie verschillende pakketten kunt u ophalen in ons Klanten Contact Centrum (KCC).