NK Tegelwippen en inzet tegeltaxi

Legt u een geveltuin aan of maakt u uw eigen tuin groener? Maar weet u niet wat u met de tegels moet doen? Maak er iemand anders blij mee of breng ze naar de milieustraat. Mocht dat niet lukken, laat uw tegels dan ophalen door de gemeente. Sluis heeft hier een service voor: de tegeltaxi. U kunt hier gratis gebruik van maken als inwoner van de gemeente Sluis.  

Het klimaat verandert, verandert u mee? 

Steeds heftigere buien en langdurige hitte wisselen elkaar af. Tegels vervangen door groen is goed voor onze leefomgeving, het klimaat en de natuur. In een tuin met veel groen kunt u heerlijk tot rust komen. Groen vermindert de kans op wateroverlast en het zorgt voor verkoeling in de zomer. Meer groen is ook goed voor allerlei dieren, vogels en insecten. Uw bijdrage is daarom belangrijk. Bijvoorbeeld door (een deel van) de verharding in uw tuin te vervangen door groen.  

Klimaatacties | NK tegelwippen 

Om u te stimuleren bij het maken van een ‘groenere’ tuin worden er acties georganiseerd. Het NK tegelwippen is hier een voorbeeld van. Er zijn leuke prijzen te winnen voor de gemeente die de meeste tegels wipt. Doet u mee? 

Maak gebruik van de tegeltaxi 

Kunt u de tegels van uw tuin zelf niet (her)gebruiken? De gemeente Sluis haalt de gewipte tegels in de maanden september en oktober gratis op met de tegeltaxi. U kunt zich hier nu al voor aanmelden!

Data ophalen tegels :

  • Maandag 11 september 2023 (uiterlijk 4 september aanmelden) 
  • Maandag 9 oktober 2023 (uiterlijk 2 oktober aanmelden)

Spelregels 

  1. U vervangt uw tegels voor groen. 
  2. U meldt de tegels aan op:  www.nk-tegelwippen.nl met een voor en na foto. 
  3. U biedt de tegels aan op de door de gemeente aangegeven plek. 
  4. We halen alleen hele of halve tegels, straatstenen en klinkers op. Dus geen gemengd sloopafval met gebroken puin, beton, grind, grond, zand, boomstronken of asfalt.  

Wilt u gebruik maken van deze ophaalservice? Vul dan het online aanvraagformulier in.

Online aanvraagformulier tegeltaxi 

Na uw aanmelding ontvangt u direct een automatische bevestiging. De ophaallocatie wordt in de week voor de ophaaldag aan u doorgegeven. Deze zal dicht mogelijk bij uw adres zijn.