Markt duurzaam Sluis - 21 september 2022

De gemeente Sluis organiseert woensdag 21 september 2022 doorlopend van 15.00 tot 20.30 uur een markt over duurzaamheid in MFC De Keure in Sluis. Tijdens de markt kunnen inwoners en ondernemers zich laten informeren over de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid.  

Tips en uitleg  

Wilt u bijvoorbeeld advies over het isoleren van uw bedrijf of woning, uitleg over een (hybride) warmtepomp, advies over zonnepanelen of andere duurzaamheidstips? Dan helpen gespecialiseerde bedrijven u tijdens deze markt graag verder op weg! Ook Duurzaam Bouwloket, Zeeuws Energie Akkoord, Energiek Zeeland en de ZRD plaatsen een stand waar u langs kunt lopen voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Op deze manier wil de gemeente mensen stimuleren om stappen te ondernemen in (verdere) verduurzaming van hun woning of bedrijf.  

Kom langs!  

U bent van harte welkom en u kunt tijdens de markt langskomen wanneer u wilt! U hoeft zich niet aan te melden, behalve als u: 

  • wilt deelnemen aan de interactieve sessie over de Transitievisie Warmte  
  • als ondernemer wilt deelnemen aan de markt om bezoekers te informeren en te adviseren.  

Meer informatie hierover vindt u hieronder.  

Ondernemers: meld u aan! 

We nodigen graag lokale, Zeeuws-Vlaamse en Zeeuwse ondernemers op het gebied van duurzaamheid uit om tijdens de markt bezoekers te informeren en te adviseren. Verkoopt u bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen, inductiekookplaten of andere duurzame (bouw)materialen? Dan is dit een uitgelezen kans om persoonlijk in gesprek te gaan met geïnteresseerden over de mogelijkheden die uw bedrijf biedt! Wellicht leiden deze gesprekken tot vervolgafspraken en opdrachten. Bezoekers enthousiasmeren om duurzamer te denken en te doen, daar gaat het uiteindelijk om! 

U kunt zich tot en met maandag 12 september aanmelden via duurzaam@gemeentesluis.nl. Geef in uw mail aan wat de link is van uw bedrijf met duurzaamheid en waarover u bezoekers kunt informeren en adviseren tijdens de markt. 

Interactieve sessie Transitievisie Warmte: doe mee! 

De gemeente werkt samen met bureau Over Morgen aan de uitwerking van de Transitievisie Warmte. Zij gaan tijdens de markt graag samen met u en overige partijen in gesprek over hoever we staan, hoe we in Sluis aardgasvrij kunnen leven en welke kansen dit voor een woning of bedrijf biedt. Deze interactieve sessie vindt op twee momenten plaats: van 15.30 tot 16.15 uur en van 19.30 tot 20.15 uur.  

Wilt u hieraan deelnemen? Dan ontvangen wij graag uiterlijk vrijdag 16 september uw aanmelding via duurzaam@gemeentesluis.nl

Thema’s 

De volgende thema’s staan centraal tijdens de duurzaamheidsmarkt:  

  • Klimaat 
  • Energie 
  • Circulaire economie 

Energiek Zeeland 

Energiek Zeeland is de plek waar u als woningeigenaar terecht kunt voor een onafhankelijk advies om uw huis stap voor stap te verduurzamen. Via Energiek Zeeland kunt u Zeeuwse energieambassadeurs inschakelen, die samen met u een uniek plan voor het verduurzamen van uw woning maken. Tijdens de Markt Duurzaam Sluis lichten medewerkers van Energiek Zeeland dit graag toe. Ook kunt u direct een afspraak maken voor een vervolggesprek bij u thuis. Doet u dit op 21 september, dan ontvangt u €10,- korting op een adviesplan. 

Duurzaam Bouwloket 

Duurzaam Bouwloket is het onafhankelijk energieloket van de gemeente Sluis. Via dit loket kunnen  woningeigenaren gratis en onafhankelijk advies inwinnen over het energiezuinig en aardgasvrij maken van hun woning en de subsidiemogelijkheden. Dit doet het Duurzaam Bouwloket in opdracht van 145 Nederlandse gemeenten en in samenwerking met lokale initiatieven en uitvoerende bedrijven. De medewerkers van Duurzaam Bouwloket vertellen u tijdens de duurzaamheidsmarkt op 21 september graag meer over hoe zij u kunnen helpen!