Schone mobiliteit

Veel voertuigen maken nog gebruik van benzine of diesel. Dit zijn fossiele energiebronnen. We willen het gebruik van elektrische voertuigen stimuleren. Duurzame mobiliteit is beter voor het milieu, maar ook beter voor de luchtkwaliteit en daarmee voor de gezondheid. Daarom zijn er in Nederland afspraken gemaakt voor het plaatsen van openbare laadpalen, kunt u gebruik maken van subsidieregelingen en is er een belastingvoordeel voor gebruikers van een volledig elektrische auto of motorfiets.

Laadinfrastructuur 

Voor een overzicht van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (auto’s) in de gemeente Sluis, kunt u terecht op de website www.oplaadpunten.nl. Hier kunt u als elektrische rijder onder andere terugvinden of een laadpaal bezet is. Een soortgelijk overzicht voor elektrische fietsen vindt u op www.fietsoplaadpunten.nl.

Wilt u graag in uw omgeving een laadpaal voor uw elektrische voertuig? Dan kunt u contact opnemen met één van de volgende partijen in de gemeente Sluis:

Subsidieregelingen

Om de transitie naar meer duurzame personenauto’s mogelijk te maken, is er een subsidieregeling van de Rijksoverheid waarvan u als particulier gebruik kunt maken. Dit is de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

Voor ondernemers en non-profitinstellingen is er de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Deze subsidieregeling is van toepassing op de aankoop of financial lease van een volledig elektrisch voertuig, uit voertuigcategorie N1 of N2. 

Belastingvoordeel elektrisch rijden

U betaalt geen motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting) voor een volledig elektrische auto of motorfiets. Dit belastingvoordeel is verlengd tot en met 2024. De belastingdienst heeft een hulpmiddel ontwikkeld waarmee u kunt zien of het belastingvoordeel van toepassing is op het voertuig dat u in bezit heeft of van plan bent aan te schaffen.