Project in de kijker: parking Retranchement

In Retranchement, op de hoek van de Zwinstraat en de Kanaalweg, is een parking voor 94 auto’s gerealiseerd. Bijzonder aan de parking is de specifieke aandacht voor de landschappelijke inpassing. Met aan de kant van de Kanaaldijk een stuk vergroening en aan de kant richting Knokke een kleine grondwal die het zicht op de auto’s wegneemt. Ook aan duurzaamheid is gedacht; het regenwater wordt niet afgevoerd maar opgevangen om het vervolgens terug in de grond te laten draineren. Aannemingsbedrijf ’t Gilde Infra BV heeft het project uitgevoerd. De parking is in januari 2021 opengesteld.

Dit is een van de projecten in en om Retranchement die samen met de Provincie Zeeland, dorpsraad en stichting het Zeeuwse Landschap is uitgewerkt en uitgevoerd. Het project is mede voortgekomen uit de Zwinuitbreiding en is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Zeeland.