PERSBERICHT - Sluise Kanjer voor Joe Buck

Op woensdag 11 januari 2023 ontvangt Joe Buck tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Sluis uit handen van burgemeester Marga Vermue een Sluise Kanjer, een gemeentelijke onderscheiding.

Joe Buck (Sjoerd de Buck) is een bekende singer-songwriter die in Oostburg opgroeide in een muzikaal gezin. Zijn muzikaliteit en passie voor muziek voerden hem naar de Rockacademie in Tilburg, waar hij in 2017 afstudeerde. In 2016 deed hij mee aan het televisieprogramma De beste singer-songwriter van Nederland. Hij werd daar ontdekt door alom bekende country-zangeres Ilse de Lange.

Ondertussen geniet Joe Buck landelijke bekendheid, mede door het liedje The Way You Take Time uit 2019. Met dit nummer belandde hij in de Nederlandse top 40. Zijn deelname aan het programma Beste Zangers zorgde vervolgens voor nog meer bekendheid bij het Nederlands muziekminnend publiek.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Sluis op woensdag 11 januari ontvangt hij een Sluise kanjer voor zijn landelijke bekendheid en bovenal voor zijn tomeloze inzet voor het belang van muziek. Want muziek verenigt en de taal van muziek, die begrijpt iedereen. Op deze avond brengt hij ook een aantal nummers ten gehore.