PERSBERICHT - Sluis startlocatie internationale triatlon Ironman Knokke-Heist 2024

In 2024 vindt op zaterdag 7 en zondag 8 september de internationale triatlon Ironman Knokke-Heist plaats. Voor deze tweede editie is er een nieuwe startlocatie bekend gemaakt, namelijk Sluis.

Op zaterdag 7 september zal de kwart triatlon plaatsvinden, op zondag 8 september de halve triatlon. Beide edities starten in Sluis met het zwemonderdeel. Het zwemparcours bevindt zich in de Damse Vaart, waar de atleten een lus zullen zwemmen en ook weer terug zullen keren. Bovendien dient Sluis, na het zwemonderdeel, ook als startplaats voor het fietsonderdeel. De atleten stappen op het Jaagpad, dat langs de Damse Vaart ligt, op hun fiets waarna ze hun weg vervolgen naar Knokke-Heist. 

Op zaterdag 7 september, wanneer de kwart triatlon zal plaats vinden, zullen de deelnemers na het zwemonderdeel direct op de fiets de grens met België oversteken. Op zondag 8 september, wanneer de halve triatlon zal plaatsvinden, zullen de deelnemers eerst nog een lus door Nederland fietsen alvorens ze de grens met België oversteken. 

De nieuwe startlocatie belooft een unieke ervaring te zijn voor de deelnemers, bezoekers en natuurlijk inwoners en ondernemers van Sluis. Atleten worden uitgenodigd om zich in te schrijven voor deze mooie editie van de Ironman. Burgemeester Marga Vermue vult aan: "Het is uniek dat gemeente Sluis een internationale triatlon als Ironman naar Sluis heeft weten te halen. Dit evenement geeft ons, door de vele bezoekers, deelnemers en begeleiders, de kans om de kern Sluis op de kaart te zetten. Het uitvoerige overleg dat is gevoerd met de gemeente Knokke-Heist heeft nu al tot een mooi resultaat geleid.”