PERSBERICHT - Kinderraad Gemeente Sluis is een succes en wordt voortgezet!

In 2021 is voor het eerst gestart met de kinderraad en kinderburgemeester in de gemeente Sluis. Alle basisscholen binnen de gemeente zijn vertegenwoordigd in de kinderraad. Het eerste jaar is door kinderraadsleden, basisscholen en college als positief ervaren.

De kinderraadsleden hebben het afgelopen jaar als leerzaam en interessant ervaren en zijn bij vele activiteiten betrokken geweest. Dit ondanks dat een aantal activiteiten door corona niet door konden gaan. Het enthousiasme is groot om de kinderraad voort te zetten en zo de betrokkenheid tussen de kinderen en de gemeente Sluis te vergroten.

Na de zomervakantie worden op de scholen aan groep-8 leerlingen weer democratielessen gegeven en verkiezingen gehouden. De gekozen kinderraadsleden kiezen vervolgens zelf de kinderburgemeester. De nieuwe kinderraad wordt geïnstalleerd voorafgaand aan de besluitvormende raadsvergadering op 20 oktober 2022. Deze avond wordt ook afscheid genomen van de “oude” kinderraad.