PERSBERICHT - Gemeente Sluis steunt Oekraïne

Vandaag, maandag 7 maart, is de Oekraïense vlag gehesen bij het gemeentehuis in Oostburg. Hiermee betuigt de gemeente Sluis steun aan Oekraïne tijdens de oorlog.

Burgemeester Marga Vermue: ‘Het is verschrikkelijk wat er zich op dit moment afspeelt in Oekraïne. Onze gedachten gaan uit naar de Oekraïense bevolking en de onschuldige slachtoffers die zijn gevallen. We leven mee met de mensen met een Oekraïense afkomst die hier wonen of werken en zorgen hebben om hun familie en vrienden in Oekraïne. We zien in onze gemeente verschillende burgerinitiatieven ontstaan om de mensen in Oekraïne te helpen. Bijvoorbeeld door het organiseren van inzamelingsacties. Daar zijn we blij mee. Deze verbondenheid is mooi en nodig in deze tijd.’

Speciale webpagina

Gemeente Sluis ontving de afgelopen week vragen van burgers over hoe ze kunnen helpen, of ze gevluchte Oekraïners kunnen opvangen en waar ze met hun vragen terecht kunnen. Vanaf maandag 7 maart kunnen burgers die op zoek zijn naar informatie terecht op een speciaal ingerichte webpagina www.gemeentesluis.nl/oekraine. Hier vinden burgers antwoorden op meest gestelde vragen uit de gemeente. Gastgezinnen kunnen hier ook vrijblijvend hun gegevens en de gegevens van gevluchte Oekraïners, die zij helpen, achterlaten. Voor vragen, die niet op de webpagina staan, kunnen burgers zich per e-mail richten tot oekraine@gemeentesluis.nl.