PERSBERICHT - Gemeente Sluis roept op tot solidariteit met Oekraïne

Zaterdag 12 maart worden in gemeentehuizen in heel Europa activiteiten georganiseerd om stil te staan bij de situatie in Oekraïne. Ook gemeente Sluis geeft gehoor aan deze oproep om solidariteit te betuigen. Het gemeentehuis in Oostburg stelt zaterdagmorgen tussen 11.00 en 12.00 uur haar deuren open voor alle burgers die zich betrokken voelen. De ingang is aan de voorzijde van het gemeentehuis.

De VNG en het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NBG) scharen zich achter de oproep van de voorzitter van Eurocities #CitieswithUkraine om op zaterdag 12 maart als gemeenten stil te staan en een oproep te doen voor vrede in Oekraïne. Om samen en in het bijzonder samen met de Oekraïense en Russische gemeenschap, bij gemeentehuizen stil te staan en op te roepen tot een vreedzame oplossing voor het conflict in Oekraïne. Gemeentelijke diplomatie kan grenzen beslechten tussen gemeenschappen uit alle culturen en aandacht vragen voor de principes van democratie.

Iets na elven zal burgemeester Marga Vermue een korte toespraak houden. Hierna is er gelegenheid om samen een kopje koffie te drinken en met elkaar in gesprek te gaan. Om 12.00 uur sluiten we af door het hijsen van de Oekraïense vlag. Iedereen uit gemeente Sluis is deze ochtend van harte welkom: Oekraïners, Russen, Nederlanders, iedereen die zich betrokken voelt bij de situatie in Oekraïne.