PERSBERICHT - Gemeente Sluis organiseert ontmoetingsdag Oekraïners

Op zaterdag 16 april van 10:00 uur tot 12:00 uur organiseert gemeente Sluis een ontmoetingsdag voor alle Oekraïense mensen die in de gemeente verblijven, de vrijwilligers, de gastgezinnen die onderdak bieden aan Oekaïense vluchtelingen en iedereen die zich betrokken voelt bij de situatie in Oekraïne.

Deze ontmoetingsdag vindt plaats in de Aula van het Zwin College aan de Nieuwstraat 50 in Oostburg. De ochtend staat volledig in het teken van elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en er is ruimte om vragen te stellen. Er worden verschillende hoekjes ingericht met informatie over onderwijs, sport en cultuur en werk en inkomen.Het WerkServicePunt Zeeuws-Vlaanderen is deze ochtend ook aanwezig. Voor de kinderen wordt een kleur- en speelhoek ingericht.

Ook burgemeester Marga Vermue is deze ochtend aanwezig. Zij zal de aanwezigen kort toespreken. De burgemeester zegt hierover:

“Het is belangrijk om met elkaar in contact te komen en te blijven. We merken dat er mensen zijn die heel wat meegemaakt hebben. Daarnaast is het voor de vrijwilligers ook een goed moment om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Ik kan alleen maar trots zijn en mijn bewondering uitspreken voor al het werk dat iedereen belangeloos verzet. Wat een saamhorigheid!”