PERSBERICHT - Drugscriminaliteit herkennen? Ontmoet de Bijtende Bende!

Van woensdag 30 maart tot en met vrijdag 1 april 2022 komt de Bijtende Bende naar Zeeuws-Vlaanderen. In de Bijtende Bende bus ervaren bezoekers in een virtuele 3D-omgeving de impact van drugscriminaliteit. Ze leren signalen te herkennen en wat hiermee te doen.

Drugscriminaliteit en de gevolgen hiervan zijn bijna dagelijks terug te vinden in het nieuws. Denk bijvoorbeeld aan hennepkwekerijen in woonwijken of een drugslab in het buitengebied. Het gebeurt hier en nu, ook in Zeeuws-Vlaanderen. Drugscriminaliteit kent ook risico’s voor de omgeving. Zo is er door het illegaal gebruik van stroom of water voor bijvoorbeeld een hennepkwekerij kans op brand, ontploffing, water- of stankoverlast. En het dumpen van drugsafval zorgt voor de nodige schadelijke gevolgen voor het milieu.

Signalen herkennen

Het is belangrijk om signalen van drugscriminaliteit te herkennen. Daarom komt van woensdag 30 maart tot en met vrijdag 1 april 2022 de Bijtende Bende naar Zeeuws-Vlaanderen. De bus is te vinden op:

• Woensdag 30 maart 2022 in Oostburg, Raadhuisplein; van 10.00 tot 14.00 uur
  • Donderdag 31 maart 2022 in Hulst, Grote Markt; van 10.00 tot 14.00 uur
  • Vrijdag 1 april 2022 in Terneuzen, Weekmarkt Zuidpolder; van 10.00 tot 14.00 uur

Samen optrekken

De overheid heeft bij het signaleren van criminele activiteiten de ogen en oren van inwoners hard nodig. Iedereen komt wel eens in aanraking met signalen van drugscriminaliteit. Door deze signalen te herkennen en door te geven, kan belangrijke informatie worden achterhaald.

Melding kunnen worden doorgegeven aan de politie via www.politie.nl of 0900-8844. Ook kunnen meldingen anoniem worden doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000. Dit is een onafhankelijk meldpunt waar volledig anoniem informatie doorgegeven kan worden.

De Bijtende Bende is een initiatief van de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen, Taskforce RIEC Brabant-Zeeland en de Provincie Zeeland.