PERSBERICHT - Dag van de veiligheid in de gemeente Sluis

Zaterdag 14 oktober organiseert de gemeente Sluis met verschillende partijen de Dag van de Veiligheid. Tijdens deze dag zijn er allerlei activiteiten op de Markt in Oostburg. Deze activiteiten hebben als doel: bewustwording voor veiligheid creëren, want of het nu thuis is of op straat, veiligheid is overal.

Op de Dag van de Veiligheid is de brandweer van Oostburg aanwezig. Zij komen met enkele voertuigen om een aantal demonstraties te geven. Naast de brandweer is ook de Politie aanwezig met verschillende voertuigen. Ook zijn er nog andere partners aanwezig zoals Verkeersongevallenanalyse. De activiteiten die door diverse partners georganiseerd worden zijn niet alleen leuk maar ook erg leerzaam. We staan er niet elke dag bij stil, maar veiligheid is in alle aspecten belangrijk.

Naast de georganiseerde activiteiten kun je ook meedoen aan leuke winacties. Zo hebben de kinderen van basisschool de Berenburcht en de Sint Bavo school in Oostburg een kleurplaat ontvangen die ze zaterdag kunnen inleveren. De twee mooiste kleurplaten winnen een prijs voor heel de klas. Voor volwassenen zijn er ook leuke prijzen te winnen! Zij kunnen een quizvraag beantwoorden. Wie het juiste antwoord geeft, ontvangt brandveiligheidsproducten. Beide prijzen worden volgende week uitgereikt.

De gemeente Sluis nodigt u van harte uit voor de Dag van de Veiligheid.