PERSBERICHT - Burgemeester Marga Vermue en kinderen van basisschool de Nieuwe van Dale ontbijten samen

Vrijdagochtend 13 oktober komen de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool de Nieuwe van Dale uit Sluis samen met burgemeester Marga Vermue. De kinderen en de burgemeester gaan samen ontbijten in de raadzaal van het Belfort. Een ontbijt geeft je namelijk een goede start van de dag!

Het belang van een voedzaam en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbijten burgemeester Marga Vermue en de kinderen samen in het Belfort. Tijdens het ontbijt krijgen de kinderen de kans om vragen te stellen aan de burgemeester en hun kijk op de voordelen van een gezond ontbijt met elkaar te delen. Het belooft een gezellige en leerzame ochtend te worden.

Het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeentes en scholen. Zo’n 239 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het Burgemeestersontbijt, waaronder de gemeente Sluis. Het initiatief komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te onderstrepen.

Goed de dag beginnen

De kinderen van de basisschool gaan ontbijten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Het pakket bevat allerlei volkoren broden maar ook kunnen zij kiezen uit gezonde en lekkere dranken.