PERSBERICHT - Tijdelijke crisisnoodopvang vluchtelingen Aardenburg

De gemeente Sluis geeft gehoor aan de noodoproep van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan alle gemeenten in Nederland om per direct slaapplaatsen te regelen voor vluchtelingen. Aan de voormalige gymzaal, Sint Bavostraat 9 in Aardenburg wordt daarom een crisisnoodopvang voor 40 personen gerealiseerd voor tijdelijke opvang.

Crisisnoodopvang

Het betreft een sobere en doelmatige opvang met bed, bad en brood voor max. 40 personen. Het verzoek voor deze crisisnoodopvang is tijdelijk tot 31 december 2022. Daarna vertrekken de mensen naar opvanglocaties van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De komende weken zijn vele handen aan het werk om deze crisisnoodopvang in gereedheid te brengen. Het uitgangspunt is om in de tweede week van oktober de opvang operationeel te hebben.

Helpende hand

Het college geeft gehoor aan de oproep om tijdelijke hulp te bieden aan de opvang van vluchtelingen. Burgemeester Marga Vermue: “We vinden het als gemeente belangrijk om mensen die uit een oorlogssituatie komen een helpende hand te bieden. De urgentie is landelijk dusdanig hoog dat we als gemeente niet achter kunnen blijven. Het is daarom goed dat we in deze situatie iets kunnen betekenen.”

Inloopbijeenkomst

Omwonenden zijn reeds per brief geïnformeerd en uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op donderdag 29 september 19.00 - 20.00 uur aanstaande. Heeft u als direct omwonende geen uitnodiging ontvangen, neem dan even contact op via cno@gemeentesluis.nl