PERSBERICHT - Start campagne ‘Tijdelijke huurders in jouw buurt?’

Regelmatig worden er in ons land drugslabs en hennepkwekerijen aangetroffen. Ook in Zeeuws-Vlaanderen zijn nog niet zo lang geleden drie drugslabs opgerold. Criminelen zoeken bewust naar afgelegen loodsen en stallen. Verhuurders zijn zich nog onvoldoende bewust van de risico’s.

Bedreigingen richting verhuurder en getuigen, die vervolgens zwijgen uit angst, zorgen dat misstanden onzichtbaar blijven. (Anonieme) tips helpen om drugslabs tegen te gaan. De gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen starten daarom samen met Meld Misdaad Anoniem (M.) de campagne ‘Tijdelijke huurders in jouw buurt?’

Bewust maken

De burgemeesters vinden het belangrijk dat inwoners zich bewust zijn van de risico’s van drugslabs. De gebruikte stoffen zijn giftig en kunnen ontploffen, dus dat levert gevaar op voor de omgeving. Het ontdekken van een drugslab heeft ook gevolgen voor de eigenaar. Het kan leiden tot sluiting van het pand voor bijvoorbeeld een jaar. 

(Anoniem) melden

De burgemeesters roepen iedereen op om vermoedens van illegale activiteiten te melden. Melden kan bij de politie via tel. 0900-8844 of via www.politie.nl. Liever anoniem melden? Dat kan ook via Meld Misdaad Anoniem (M.) op tel. 0800-7000 (gratis) of de website www.meldmisdaadanoniem.nl. M. is het onafhankelijke meldpunt waar u zonder vermelding van naam, telefoonnummer of (IP-)adres informatie kunt geven. 

Campagne

De campagne ‘Tijdelijke huurders in jouw buurt’ is een online campagne vanuit Meld Misdaad Anoniem (M.). In korte berichten met foto’s en filmpjes worden inwoners aangespoord om illegale activiteiten (anoniem) te melden. De campagne wordt ondersteund met posters en flyers en berichten op de gemeentelijke pagina’s in het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad.