PERSBERICHT - Sluiting woning en opstallen Groede

Op dinsdag 19 oktober 2021 heeft burgemeester Vermue een woning en opstallen aan de Provincialeweg te Groede gesloten. Dit nadat daar middelen zijn aangetroffen die staan op lijst I en lijst II van de Opiumwet.

Het betreft in totaal 2192 gram hennep en 525 gram resten van hennepplanten. Daarnaast zijn kweekmaterialen aangetroffen om hennep te kweken. Het adres is voor zes maanden gesloten.

Damoclesbeleid

Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid. De aanwezigheid van de handelshoeveelheid drugs zorgt voor overlast en maakt de buurt onveilig. De maatregel moet bijdragen aan de vermindering van drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving.