PERSBERICHT - Orange the World

Orange the World is een campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen. De campagne is van 25 november tot 10 december. Om de campagne aan te kondigen, hijst burgemeester Marga Vermue op 24 november om 09.00 uur de ‘Orange The World Vlag’ bij het gemeentehuis in Oostburg. Zij doet dit in het bijzijn van een aantal leden van de Zeeuws Vlaamse service clubs en andere belangstellenden. Daarna is er op het gemeentehuis alle gelegenheid om samen over dit onderwerp te praten. Uiteraard met een kopje koffie of thee. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Orange the World

De campagne begint op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en duurt tot 10 december, de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. De tussenliggende dagen worden de '16 Days of Action against Violence against Women' genoemd. In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn uiteraard van cruciaal belang, maar we moeten ook meer inzetten op het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is om niet alleen vrouwen en meisjes, maar ook mannen en jongens als medestanders te betrekken.

Kaaipoort oranje uitgelicht

In 2015 werd voor het eerst een gebouw oranje uitgelicht in Nederland. Ook gemeente Sluis doet al een aantal jaar mee. Zo ook dit jaar. We lichten de Kaaipoort in Aardenburg in de periode van 25 november tot 10 december oranje uit.

Filmavond

De vijf Zeeuws Vlaamse vrouwen serviceclubs, Agora, Inner Wheel, Ladies Circle, Soroptimisten en
Zostera zetten zich gezamenlijk in voor de, door de Verenigde Naties erkende, wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Op donderdagavond 24 november 2022 organiseren zij een filmavond bij Toonbeeld in Terneuzen.