PERSBERICHT - Lintjesregen 2022

Na twee jaar decoreren in aangepaste vorm vindt de jaarlijkse lintjesregen in de gemeente Sluis weer op de traditionele wijze plaats. Burgemeester Marga Vermue bezoekt op dinsdag 26 april vier gedecoreerden thuis. Zij krijgen te horen dat het Zijne Majesteit heeft behaagd hen te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De gedecoreerden komen uit diverse kernen uit de gemeente Sluis.

De heer Izaak van Haneghem

De heer van Haneghem ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de onderwatersport. Hij was bij onderwatersportvereniging Narwal in Breskens verantwoordelijk voor de duikopleiding en de begeleiding van nieuwe duikers. Naast het opleiden van duikers organiseerde hij duikreizen voor de leden, clubduiken naar wrakken, duikweekenden en zwembadtrainingen in de wintermaanden. Ook is hij zeer actief geweest voor de ondernemersvereniging in Aardenburg. Hij is hier vanaf de jaren '70 bij betrokken. Hij heeft de stichting promotie en VVV Aardenburg opgericht en was hier voorzitter van. Vanuit de stichting promotie zijn diverse activiteiten ontwikkeld om de stad Aardenburg te promoten.

De heer Matthieu Janssen

De heer Janssen ontvangt een koninklijke onderscheiding omdat hij al vele jaren een gewaardeerd vrijwilliger is bij diverse besturen van organisaties binnen onze gemeente. Hij is in de periode 2003-2013 actief geweest als secretaris/plaatsvervangend voorzitter van de Stichting Dorpsraad IJzendijke. De heer Janssen zette zich in om van IJzendijke een fijn dorp te maken waar het goed wonen en werken is. Mede dankzij hem kreeg IJzendijke de bijnaam Mauritsstad. In de periode 2012-2020 is de heer Janssen betrokken geweest als lid bij de Raad voor Maatschappelijke en Demografische Ontwikkeling (RMDO) in de gemeente Sluis. Hij heeft zich naast algemeen lid ook jarenlang ingezet als voorzitter van de RMDO Koepel Zorg & Welzijn. Sinds september 2013 is meneer voorzitter van het bestuur van museum Het Bolwerk in IJzendijke. Daarnaast is hij lid van de programmacommissie van het museum, dat jaarlijks diverse activiteiten organiseert voor vrijwilligers, de kinderen van de basisscholen en voor de bewoners van IJzendijke.

Mevrouw Suzan Pielaet-Leenhouts

Mevrouw Pielaet-Leenhouts ontvangt een koninklijke onderscheiding omdat zij zich vele jaren ingezet heeft voor de Protestantse Gemeente te Sint Kruis & Aardenburg. Ze was secretaris van de diaconie. Ze heeft zich in deze functie vooral ingezet voor mensen die het moeilijk hebben. Daarnaast heeft zij vele activiteiten georganiseerd voor de kerk. Later was mevrouw Pielaet-Leenhouts lid van het diaconaal werkverband. Mevrouw Pielaet-Leenhouts is daarnaast al meer dan 40 jaar lid van EHBO Aardenburg en altijd bereid om mee te helpen bij evenementen. Ondertussen is mevrouw Pielaet-Leenhouts ook bestuurslid van de plaatselijke EHBO vereniging.

Naast voorstaande vrijwillige activiteiten is mevrouw Pielaet-Leenhouts ook al jarenlang lid van volleybalclub De Kikkers. Van 1983 tot 1997 heef zij een bestuursfunctie bekleed. Zo was zij wedstrijdleidster, organisator van toernooien, organisator van de fiets-puzzel-gezelligheidstocht en hielp zij mee met de jaarlijkse oliebollenactie en verloting. Mevrouw Pielaet-Leenhouts is een stille kracht die geheel belangeloos haar steentje bijdraagt aan vele initiatieven voor de kern Aardenburg en de gemeente Sluis in het algemeen.

De heer Leen Kamphuis

De heer Kamphuis ontvangt een koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor de gemeente Sluis en de voormalige gemeente Sluis-Aardenburg. De heer Kamphuis was van 1995 tot 2002 Raadslid bij de voormalige gemeente Sluis-Aardenburg. Vervolgens is hij van 2015 tot afgelopen april 2022 raadslid bij de gemeente Sluis geweest. De heer Kamphuis nam na deze raadsperiode afscheid als gemeenteraadslid. Hij heeft zich langer dan 12 jaar ingezet voor de gemeente Sluis en de voormalige gemeente Sluis-Aardenburg.