PERSBERICHT - Hinder door staking in leerlingen- en zorgvervoer

Werknemers in het leerlingen- en zorgvervoer gaan op woensdag 30 november 2022 opnieuw staken. Ook in Zeeuws-Vlaanderen. Hierdoor is die dag de Regiotaxi Zeeuws-Vlaanderen beperkt beschikbaar. Gebruikers gaan hinder ervaren. Pas morgen weet de Gemeentelijke Vervoercentrale Zeeland hoe groot de stakingsbereidheid zal zijn.

Het is mogelijk dat op woensdag 30 november niet alle kinderen uit Zeeuws-Vlaanderen die gebruik maken van leerlingenvervoer, kunnen worden vervoerd. De beschikbare chauffeurs voor de Regiotaxi rijden deze dag eerst de ritten op basis van de jeugdwet en de ritten naar medische bestemmingen. 

Geïnformeerd

De Vervoercentrale heeft alle ouders van de kinderen / jongeren die gebruik maken van het leerlingenvervoer en het vervoer op basis van de jeugdwet inmiddels geïnformeerd. Met de overige gebruikers van de Regiotaxi Zeeuws-Vlaanderen neemt de Vervoercentrale vandaag telefonisch contact op over de status van hun rit. Voor meer informatie, kijk op www.gvzeeland.nl.

Reactie

“De stakingen hebben een grote impact voor de leerlingen en hun ouders en voor de andere gebruikers van de Regiotaxi. Dat betreuren we heel erg. We hebben begrip voor de chauffeurs. Wel hopen we voor onze klanten dat de stakingen beperkt blijven. En dat deze leiden tot betere arbeidsvoorwaarden voor de chauffeurs. Dat kan zeker helpen om meer mensen enthousiast te maken voor het vak”, aldus wethouder Jeroen de Buck, namens het Samenwerkingsverband Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) Zeeuws-Vlaanderen.  

Reden staking

De tweede stakingsdag is aangekondigd door de vakbond FNV. De eerste stakingsdag vond plaats op vrijdag 18 november. De vakbond staakt opnieuw om een betere cao te krijgen, aldus FNV. CNV-leden hebben tot dinsdag 29 november tijd om zich uit te spreken over het eindbod. De vakbond CNV besluit daarna of ze wel of niet deelneemt aan een nieuwe stakingsdag.