PERSBERICHT - Grenzeloos genieten in de Zwinstreek

Van 24 september t/m 2 oktober staat de Zwinstreek weer in de schijnwerpers. Een bijzondere regio aan zee waar prachtige natuur, een rijke geschiedenis en culinaire rijkdom elkaar afwisselen.

Tijdens de vijfde editie van de Week van de Zwinstreek laten partners uit het gebied bezoekers proeven van de unieke streek. Met een ruim aanbod aan natuur-, culturele of culinaire activiteiten is er voor ieder wat wils! Het volledige activiteitenaanbod tijdens de Week van de Zwinstreek is te vinden op: www.weekvandezwinstreek.eu.

De Zwinstreek is een grensoverschrijdend gebied met een bijzonder en variërend landschap en rijke geschiedenis, gesitueerd van Damme tot Breskend en Knokke-Heist tot IJzendijke. Het gebied heeft een grote aantrekkingskracht op trekvogels, herbergt overal sporen van het woelige verleden en het aanbod van lokaal lekkers is groot. Door de veelzijdigheid ervan is er voor iedereen wat te beleven. In de Week van de Zwinstreek is een ruim en divers activiteitenprogramma samengesteld voor een ieder die de streek wil leren kennen of herontdekken. 

Ontdek de veelzijdige Zwinstreek! 

In de Week van de Zwinstreek is er een speciaal activiteitenprogramma samengesteld, waarmee u de streek kan (her)ontdekken. Ga mee met de bunker(fiets)tocht en leer hoe Duitse militairen tijdens de oorlog werkten en leefden. Liever de natuur in? Natuurgidsen laten u kennismaken met prachtige natuur in Zwartegatse Kreek of Waterdunen. Meer culinair georiënteerd? Smul mee van een Middeleeuwse picknick of schrijf u in voor een wildplukwandeling en proef de verschillende smaken van de zilte natuur. Ook voor de sportieveling is er tijdens de week voldoende te beleven. Fiets mee met de grensfietstocht langs illustere plaatsen met namen als Roverhoek en Geuzenput of ren mee met de Early Bird Run. Meer weten? Het volledige programma is te vinden op www.weekvandezwinstreek.eu

De Week van de Zwinstreek is een initiatief van de gemeenten Sluis, Knokke-Heist, Maldegem, Damme, Sint-Laureins, Provincie West-Vlaanderen en wordt uitgevoerd door IVN Natuureducatie en ondersteund door de toeristische diensten Westtoer, Toerisme Meetjesland en Toerisme Knokke-Heist.

Over de Week van de Zwinstreek

Om de bijzondere cultuur en natuur van de Zwinregio nog meer in het zonnetje te zetten wordt sinds 2017 jaarlijks de Week van de Zwinstreek georganiseerd. De Week van de Zwinstreek is een initiatief van de gemeenten Sluis, Knokke-Heist, Maldegem, Damme, Sint-Laureins, Provincie West-Vlaanderen en Zeeland en wordt uitgevoerd door IVN Natuureducatie en ondersteund door de toeristische diensten Westtoer, Toerisme Meetjesland en Toerisme Knokke-Heist.

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als non-profit organisatie in voor een groene, gezonde en duurzame samenleving. Dit doet IVN door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Vanuit ons netwerk van 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren we projecten, campagnes, opleidingen en vele natuuractiviteiten. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.

Handige links

Week van de Zwinstreek: www.weekvandezwinstreek.eu
Volledig overzicht activiteitenaanbod: www.ivn.nl/weekvandezwinstreek/activiteiten