PERSBERICHT - Cadzand wederom startplaats in de Baloise Ladies Tour

Cadzand-Bad wordt opnieuw de startplaats van een rit in de Baloise Ladies Tour. Vorig jaar fungeerde Cadzand-Bad ook al als startplaats en dit jaar wordt op zaterdag 16 juli in de voormiddag het startschot wederom in de badplaats gegeven. Ongeveer 150 profwielrijdsters rijden in deze grensoverschrijdende rit eerst een lus in West-Zeeuws-Vlaanderen om nadien de grens over te steken en te finishen in Knokke-Heist.

Burgemeester Marga Vermue: ‘We zien de komst van de Baloise Ladies Tour als een sportieve, toeristische en economische impuls. Vorig jaar kon de Baloise Ladies Tour gelukkig ook doorgaan. Wel op een manier die paste bij de op dat moment geldende coronaregels. Maar dit jaar kunnen we eindelijk weer zonder belemmeringen deze top van het vrouwenwielrennen in onze gemeente verwelkomen. En daar zijn we trots op!’

Van woensdag 13 juli tot en met zondag 17 juli wordt de achtste editie van de Baloise Ladies Tour, de rittenwedstrijd voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen, gereden. Deze tour is de laatste voorbereidingswedstrijd in de aanloop naar de ronde van Frankrijk voor vrouwen die op 24 juli 2022 start in Parijs. Lisa Klein won vorig jaar voor de tweede keer deze prestigieuze wedstrijd. Ook Jolien D’hoore en Marianne Vos wonnen deze wedstrijd ieder tweemaal. 

Het volledige rittenschema

  • Woensdag 13 juli: proloog in Utrecht
  • Donderdag 14 juli: Eerste rit: Zulte-Zulte
  • Vrijdag 15 juli: Tweede rit: Herzele-Herzele
  • Zaterdag 16 juli: Derde rit A: Cadzand-Knokke-Heist en Derde rit B: individuele tijdrit in Knokke-Heist
  • Zondag 17 juli: Vierde rit: Deinze-Deinze

Programma 16 juli

De ploegenpresentatie begint vanaf 09.30 uur op het Maritiem Plaza aan de jachthaven van Cadzand-Bad. Daar wordt om 10:45 uur ook het startschot gegeven en beginnen de renners aan het parcours dat loopt vanaf Boulevard de Wielingen - Rindijk Noord - Lange Strinkweg - Bastingweg - Scheldestraat - Gemaal Cadzand-Bad - Kanaalweg - de Hickmanbrug in Retranchement en vervolgens naar België om daar te finishen in Knokke-Heist.