PERSBERICHT - Burgemeester Vermue sluit woningen in Aardenburg en Eede na drugsvondsten

Op last van burgemeester Vermue is na een drugsvondst een woning aan de Markt te Aardenburg voor 3 maanden gesloten. Daarnaast is na een drugsvondst een woning aan de Nieuwstraat te Eede voor 6 maanden gesloten.

De politie deed op 3 mei jl. een inval in een woning aan de Markt te Aardenburg. De politie vond daarbij goederen die aan hennepteelt zijn te relateren. Het ging om ongeveer 2,2 kg hennep, 11,9 gram hasjiesj, 28 gram cocaïne en 2,1 gram ketamine. 

Op dezelfde datum deed de politie een inval in een woning aan de Nieuwstraat te Eede. Daarbij werden door de politie verschillende ruimtes aangetroffen die ingericht en in gebruik waren als hennepkweekruimtes. In totaal zijn 301 hennepplanten, 145 gram hennep en 2,1 gram hasjiesj gevonden. 

‘Handel, gebruik en aanwezigheid van drugs in een woning zijn een inbreuk op de openbare orde. Het kan leiden tot onveilige situaties voor omwonenden vanwege overlast, ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht op criminele activiteiten,’ aldus de burgemeester in haar sluitingsbevel.