PERSBERICHT - 11 oktober Coming Out Day; Gemeente Sluis hijst de regenboogvlag

Op 11 oktober 2022 is het Coming Out Dag. Het is de dag waarop gemeenten in Zeeland uit solidariteit met hun LHBTI-inwoners de regenboogvlag hijsen. Een klein gebaar met een grote symbolische waarde. Gemeente Sluis hijst deze ochtend om 9.00 uur de regenboogvlag voor het gemeentehuis in Oostburg en gaat daarna samen met belangstellenden in gesprek. Uiteraard met een kopje koffie of thee erbij!

Het voltallig college is deze ochtend aanwezig. Gemeente Sluis laat graag zien dat zij concreet invulling geeft aan de status van Zeeland als regenboog provincie. Betrokken burgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om aanwezig te zijn bij het hijsen van de regenboogvlag en het koffiemoment. Bespreken, respecteren, accepteren, begrip tonen. Het zijn sleutelwoorden die deze ochtend centraal staan.

Op Coming Out Day, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat iemand openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Stichting LHBT Netwerk Zeeland pakt in Zeeland het initiatief op om bij gemeenten de regenboogvlag te hijsen. Meer informatie over deze stichting leest u op www.lhbtnetwerkzeeland.nl.