PERSBERICHT - Handen uit de mouwen tijdens de Dag van de Ondernemer

Op vrijdag 18 november is het de Dag van de Ondernemer. In heel Nederland worden ondernemers in het zonnetje gezet. Ook gemeente Sluis besteedt aandacht aan het belang van ondernemers in de regio. Een aantal collegeleden en de bedrijvencontactfunctionarissen steken op deze dag letterlijk de handen uit de mouwen. Zo helpen ze een paar uur mee bij een viertal ondernemers uit de gemeente.

Sinds 2016 vieren we elke derde vrijdag van november de Dag van de Ondernemer. Gemeente Sluis vindt het belangrijk om ondernemers in de gemeente te waarderen. Ondernemers zijn een wezenlijk onderdeel van de motor die de economie laat draaien. Dag in dag uit staan zij klaar voor hun klanten. En veren ze mee met alle ontwikkelingen die op hen afkomen. Ondernemers staan bekend om hun wilskracht, flexibiliteit en daadkracht. En dat wordt gewaardeerd!

Ondernemersloket

Vanaf 2017 beschikt gemeente Sluis over een heus ondernemersloket. Dagelijks staan twee enthousiaste bedrijvencontactfunctionarissen Claudia Pielaat en Gerben IJsselmuiden klaar om vragen en suggesties van ondernemers te beantwoorden en te behandelen. Ze beschikken over een groot netwerk en brengen ondernemers graag bij elkaar. Ook kunnen zij ondernemers op weg helpen met vragen over subsidies en vergunningen. Elkaar versterken door samen te werken is hun motto. Wethouder Jack Werkman, die ondernemend Sluis in zijn portefeuille heeft, is enthousiast over het loket voor ondernemers. Hij zegt hierover, “Dagelijks komen ondernemers naar ons toe met vragen over hun bedrijf. Hoe mooi is het dan dat je als ondernemer een vast aanspreekpunt kunt benaderen. Zo laten we zien dat ondernemers bij onze gemeente geen nummer zijn.”